Industria Galda de Jos – Petrolul Ploiești, meci de gală în “16”-imile Cupei României | Tribună mobilă pentru suporterii “lupilor galbeni”, 10 lei – biletul de intrare

Partida de miercuri, ora 16.30, din “16”-imile de finală ale Cupei României, dintre Industria Galda și Petrolul Ploiești, reprezintă un meci de gală atât pentru comuna din Alba, cât și pentru divizionara terță condusă de antrenorul Paul Ciucă, cel mai longeviv antrenor din județ (din toamna anului 2004), ajunsă în premieră în această fază a competiției “KO”.

Gruparea “galben-albaștrilor” are un start ratat de sezon în Liga a 3-a, cu 5 eșecuri din tot atâtea meciuri, un record negativ în istoria celor 6 campionate petrecute pe a treia scenă, dar trebuie să lase deoparte grijile campionatului pentru a se ridica la înălțimea momentului unui duel cu o grupare de tradiție ce a cucerit trofeul în 2013.

ELIT

*Tribună mobilă pentru fanii ploieșteni

Cum arena din Galda de Jos are o singură tribună, cu o capacitate de aproximativ 580 de locuri pe scaune, amfitrionii vor să instaleze o tribună mobilă în spatele unei porți (aceea dinspre școală), tocmai pentru a mări capacitatea stadionului. Respectivul sector va fi rezervat celor 150-200 de fani ce vor efectua deplasarea din Prahova, în intenția de a se evita probleme de natură organizatorică, dar și pentru a se asigura securitatea și a delimita grupurile de susținători. De altfel, Jandarmeria a anunțat că va deplasa la Galda un efectiv sporit de forțe de ordine.

Prețul biletelor de intrare la acest joc a fost stabilit la 10 lei, mizându-se pe o asistență record și sperându-se în încasări substanțiale, ținând cont de interesul arătat de suporteri.

Pentru noi va fi o întâlnire specială din toate punctele de vedere, atât fotbalistic, cât și organizatoric. Sperăm să reușim o figură cât mai frumoasă împotriva unui nume important al fotbalului românesc. Cu toate că suntem cotați cu șansa a doua, ne vom bate pentru calificare”, a transmis Marcel Georgiu, președintele Industriei Galda de Jos.

*Primă pentru accederea în “16”-imile de finală

Industria Galda a acces în această fază a Cupei României pornind în turul întâi, în luna iulie, trecând pe rând de CS Ocna Mureș (2-0, după prelungiri), Unirea Alba Iulia (2-1), Măgura Cisnădie (6-4, după loviturile de departajare, 1-1 după 120 de minute) și Avântul Reghin (4-3) – singurul disputat pe teren propriu dintre cele 4.

Dintre protagoniștii acestui parcurs s-au remarcat atacantul Alexandru Cioară (ce a înscris 7 din cele 9 goluri în cupă) și atacantul Cătălin Suciu (a apărat pe “Cetate” în minutul 90 un penalty executat de Selagea, iar la Cisnădie a parat un unsprezece metri în fața lui I. Bărculeț și a marcat din punctul cu var). Oficialii Galdei au decis ca indiferent de rezultatul jocului cu Petrolul Ploiești, elevii antrenorului Paul Ciucă să fie recompensați cu suma alocată de Federația Română de Fotbal pentru calificarea în “16”-imile de finală ale Cupei României, până în prezent adunându-se 6000 de euro (3000 pentru trecerea de turul al 4-lea și tot atât în cazul în care vor fi pierde în “16”-imile de finală).

Eliminată în 2017 în turul al 4-lea al Cupei României de divizionara secundă Hermannstadt (3-1 la Galda de Jos), Industria este a treia formație din Alba ce evoluează în ultimii 4 ani în “16”-imile de finală ale Cupei României, după Metalurgistul Cugir (0-2 cu Poli Iași în 2016) și Unirea Alba Iulia (0-1 cu FCSB, anul trecut, la Zlatna).

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...