Rămâi conectat

Sport

Incredibil! Derby-ul Performanța Ighiu – „U” Cluj, fără spectatori! Liderul a pus presiune cu suporterii, jandarmeria a recomandat „Cetate”, gazdele nu cedează!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Incredibil dar adevărat, derby-ul Seriei a 5-a din Liga a 3-a, de săptămâna viitoare, vineri, 30 martie, ora 15.00, Performanța Ighiu – „U” Cluj, meci ce putea lămuri lupta pentru promovare, se va juca fără spectatori!!!

Meciul dintre cele două candidate pe promovare a început cu o săptămână mai devrme, arbitru delegat fiind Jandarmeria!!! Cele două grupări sunt despărțite de numai un punct, „U” Cluj având cu un meci mai puțin. În tur, prima clasată a învins cu 3-0, dar Fetița a ratat un penalty când scorul era alb, în intersezon golgheterul Performanței fiind foarte aproape să ajungă sub comanda lui Falub, antrenor care runda trecută a văzut din tribune jocul Performanța Ighiu – Unirea Tășnad, următoarele două oponente! „Dintre variantele la care am fost constrânși, am ales la Ighiu, fără spectatori. Asta a reușit să rezolve U Cluj, cu presiunea lor cu tentă de amenințare. Și cu prezumarea propriilor supoerteri ca find recalcitranț, necivilizați etc. Felicitări U Cluj pentru încrederea în proprii susținători„, a comentat Armando Popescu, fințatorul echipei Perfomanța, clasată pe locul secund.

Nu este vorba despre vreo sancțiune aplicată clubului organizator, ci o consecință la războiul psihologic declanșat în aceste zile. Liderul seriei, „U” Cluj a înștiințat oficial Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba  că un număr de 2000 de sporteri ai „șepcilor roșii” vor să asiste la partida derby de la Ighiu, iar stadionul respectiv nu asigură condițiile necesare pentru asigurarea securității. La rându-i Jandarmeria a trimis o adresă către clubul organizator, Peformanța Ighiu (vezi facsmil) iar astăzi a avut loc o întlânire prin care le-a transmis reprezentanților divizionarei terțe că recomandă Stadionul „Cetate” din Alba Iulia, sau că meciul se va juca la Ighiu, fără spectatori!!!

„analizând datele de mai sus și cunoscând antecedentele de tulburare a ordinii publice pe care o parte a suporterilor ASFC Universitatea Cluj o au în timpul participării la competiții sportive, în corelare cu posibilitatea redusă a arenei sportive de a asigura un climat de ordine și siguranță a suporterilor, considerăm că aceasta nu asigură condițiile necesare desfășurării acestui meci de fotbal, la nivel de siguranță impus de lege în acest sens, vă solicităm să analizați posibilitatea desfășurării acestei competiții sportive în altă locație, IJJ Alba recomandând stadionul din muncipiul Alba Iulia„, se arată în adresa trimisă în 22 martie de IJJ Alba către Perfromanța Ighiu!!!

*Armando Popescu: „Să-și facă propriul campionat!!!”

Este anormal ce se întâmplă!!! Acesta este rezultatul presiunilor făcute de „U” Cluj!!!  Noi jucăm acasă, cu „A” mare!!!  U Cluj să-și facă propriul campionat. Să ne spună și nouă de ce s-a amânat meciul CFR Cluj II – U Cluj, din prima etapă! Nu putem, că le-am fi sugerăm să jucăm iar pe „Cluj Arena”, dar noi gazde„, s-a revoltat Armando Popescu

*2000 de fani, estimare exagerată

Fără a minimaliza cu nimic superba galerie a „șepcilor roșii”, dar respectiva cifră vehiculată de reprezentații Universității Cluj pare puțin exagerată… Ca și comparație, în tur, la Cugir și Galda de Jos, și acele meciuri derby cu reprezentantele județului Alba au fost în jur de 200 de suporteri ai Universității, la Cugir jucându-se tot vinerea, iar  la Galda s-a jucat sâmbăta, 2 decembrie.

Întrebarea este cine a avut de câștigat din această tevatură, că toată lumea are de pierdut!! În mod firest, Performanța avea obligația să asigure galeriei oaspete 10 la sută din capacitatea arenei, adică în jur de 50 de suporteri. Inclusiv vizitatorii, ce nu vor mai fi susținuți de galerie, indiferent cât de numeroasă ar fi fost, plus fanii neutri din Alba și din zonă ce ar fi dorit să vadă un asemenea meci. Că până la urmă, starea precară a gazonului din Ighiu este un adversar pentru ambele echipe!!!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea