Incidența COVID-19 de aproape 22 de cazuri la mia de locuitori, într-o localitate din România. Explicația primăriei

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Rată de incidență incredibilă de infectare cu coronavirus într-o localitate din România, în comuna doljeană Dioști, locul de baștină al Luizei Melencu – una dintre fetele dispărută în cazul Caracal -, rata de infectare cu SARS-CoV-2 este de aproape 22%.

Miercuri, rata de infectare în Dioști ajunsese la 21,69 la mia de locuitori.
Primarul dă vina pe centrele pentru persoanele cu handicap

USR - Alegeri parlamentare 2020

Primarul Dioști, Dumitru Iliescu, susține că rata de infectare în rândul populației este foarte mare din cauza centrelor pentru persoanele cu handicap, adulți și copii, care există în localitate și care sunt în subordinea DGASPC Dolj.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Este vorba de Centrele de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap „Sf. Gheorghe“ I și „Sf. Gheorghe“ II și de Casa de Tip Familial Ana, care găzduiește copiii cu dizabilități lipsiți temporar sau definitiv de ocrotirea părinților, scrie Gazeta de Sud.

„Avem o rată mare de infectare, de peste 15 la mia de locuitori, dar asta se datorează numărului mare de teste care se fac din 14 în 14 zile, la cele trei centre pentru îngrijirea persoanelor cu handicap din comună. Majoritatea cazurilor de coronavirus din Dioști sunt, așadar, din rândul celor din centre, personal angajat și rezidenți. Se fac, repet, foarte multe teste. Cei depistați pozitiv au stat în izolare, apoi revin la muncă. Nu am avut focare familiale, doar pe cei din rândul angajaților din aceste centre de recuperare.

În comună oamenii înțeleg pericolul și poartă mască. Mai trec și cei de la ISU Dolj cu megafonul prin comună și anunță ce măsuri trebuie să ia populația pentru a se feri de virus. Noi respectăm deciziile luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență“, a afirmat Dumitru Iliescu, edilul din Dioști.

„Eu vă repet că la noi se respectă regulile de protecție. Cred că dacă s-ar face mai multe teste și în alte comune și acolo ar putea crește această rată de infectare raportată la mia de locuitori. Sunt convins că după 14 zile nu doar că va scădea rata de infectare de la noi, ci vom trece chiar în «scenariul galben»“, a adăugat primarul din Dioști.

Sursa: bugetul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419