Rămâi conectat

Ştirea zilei

INCIDENT ȘOCANT: O femeie de 41 de ani a murit după ce a căzut din ambulanța care o ducea la spital!

Ziarul Unirea

Publicat

în

O femeie de 41 de ani a murit, miercuri, după ce s-ar fi aruncat din ambulanţa cu care era transportată către spital.

Un incident şocant a avut loc în Bacău, unde au loc mai multe anchete după ce o femeie a murit pentru că a căzut din ambulanţa care trebuia să o ducă la spital.

Femeia a fost lăsată singură pe targă, iar asistenta a preferat să stea în față lângă şofer, în loc să îi fie alături. Ministrul Sănătăţii consideră că în acest caz nu au fost respectate protocoalele şi cere măsuri drastice. Victima care avea 41 de ani şi-ar fi deschis singură uşa salvării.

Ambulanţa a preluat-o pe femeie din faţa unei case părăsite din Bacău, în urma unui apel la 112 care anunţa că este agitată şi are nevoie de ajutor.

În loc să stea în salvare, lângă targa pe care a fost urcată pacientă, asistenta a mers în cabină lângă şofer. Lăsată singură, femeia ar fi deschis în mers uşa ambulantei şi a căzut.

Incidentul şocant a fost văzut de şofer care a oprit imediat, iar asistenta i-a acordat victimei primul ajutor. Ulterior, rănita a fost transportată la spital cu o altă ambulanță.

Cei care lucrează în sistemul de urgenţă spun că în acest caz asistenta medicală nu a respectat procedurile.

Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași: „Potrivit ordinului MS şi MAI pacientul trebuie securizat cu centura de siguranţă şi însoţit în maşina de un asistent, medic sau paramedic.”

Reacția Ministrului Sănătăţi

Cazul a intrat deja în atenţia ministrului Sănătăţii, care cere măsuri dure.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății: „Regulile sunt extrem de clare, să stea în spate, lângă pacient. Pacientul nu are voie să fie lăsat singur în spate, în ambulanţă. Este uluitor, deci clar, pedeapsa trebuie să fie cea mai drastică.”

Femeia care a pierit în urma acestui accident stupid avea 41 de ani. Era profesoară de religie la un liceu de prestigiu din Bacău şi soţie de preot. Cei din conducerea şcolii unde predă nu ştiu să fi avut până acum probleme.

Împrejurările în care s-a stins profesoara de religie sunt investigate de poliţie.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea