Închisoare cu suspendare şi obligarea la achitarea unor daune financiare importante pentru o femeie de 52 de ani, din Alba Iulia. A emis file CEC fără acoperire

Închisoare cu suspendare şi obligarea la achitarea unor daune financiare importante pentru o femeie de 52 de ani, din Alba Iulia. A emis file CEC fără acoperire

O femeie în vârstă de 52 de ani, din Alba Iulia, s-a ales cu un dosar penal și, implicit, cu o condamnare penală pentru infracțiuni economice săvârșite în calitate de administrator la trei societăți comerciale. P.D.M. a fost judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de emitere file CEC fără a avea la tras disponibil suficient în formă continuată, emitere de file CEC cu dată falsă în formă continuată și înșelăciune în formă continuată.

Judecătoria Alba Iulia a condamnat-o la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani. Femeia a mai fost obligată să plătească daune materiale de circa 135.000 de lei, provocate ca urmare a infracțiunilor reținute în sarcina sa. Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia a rămas definitivă, nefiind apelată de niciuna dintre părți.

”Inculpata P. D. M., în perioada 2012 – 2014, în calitate de reprezentant al (…), a achiziționat produse de la (…), plata urmând a fi efectuată cu instrumente de plată (file cec și bilete la ordin) emise în numele societăților reprezentate de către inculpată. Pentru a determina partenerii comerciali să livreze produse și să întrețină relațiile comerciale pe o perioadă mai lungă de timp, inculpata emitea la diferite intervale de timp file cec și bilete la ordin în beneficiul societăților partenere și dădea asigurări reprezentanților acestora cu privire la faptul că în conturi există și va exista disponibil suficient pentru decontarea instrumentelor de plată. Astfel, pentru a obține foloase materiale injuste, în realizarea acelorași rezoluții infracționale, a indus în eroare pe reprezentanții (…) prin promisiuni false de achitare a produselor achiziționate și prin asigurări date cu privire la posibilitățile de plată ale societăților reprezentate de inculpată, susținute de emiterea de file cec și bilete la ordin pentru care nu au existat disponibilități de plată, determinând persoanele vătămate să încheie și să execute contracte pe care altfel nu le-ar fi încheiat dacă ar fi cunoscut situația economică reală a societăților menționate (lipsa disponibilităților bănești pentru achitarea datoriilor către furnizori, sumele de bani încasate fiind folosite în mod discreționar de către inculpată fie în folos propriu, fie pentru a achita anumite datorii către unii dintre creditori)”, astfel sunt descrise infracțiunile administratoarei din Alba Iulia.

Cele trei societăți prin care s-au derulat operațiunile financiare ilegale aveau ca obiect de activitate comerțul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi și tutun. Toate trei erau radiate, ca urmare a falimentului, la momentul pronunțării sentinței. Instanța a mai dispus anularea filelor CEC emise și neacoperite din punct de vedere financiar și a obligat-o, de asemenea, pe inculpată la plata cheltuielilor de judecată.

Pe parcursul termenului de supraveghere, femeia va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în domeniile stabilite de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” sau de ITM Alba, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...