Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Închisoare cu suspendare pentru un bărbat care a provocat un accident rutier mortal în timp ce conducea un moped şi era băut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Aiud, în vârstă de 42 de ani, a scăpat cu o pedepasă cu suspendare după ce a provocat un accident rutier mortal în timp ce conducea un moped şi era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Judecătoria Aiud a decis condamnarea inculpatului V. Ioan la pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 6 luni închisoare, dispunând suspendarea executării, sub supraveghere, pe durata unui termen de de 3 ani. Hotărârea instanţei de fond a fost contestată, dosarul ajungând pe rolul Curţii de Apel.

Accidentul auto soldat cu moartea unei persoane a avut loc în 7 martie 2017. Bărbatul a condus, sub influenţa băuturilor alcoolice, un moped şi a acroşat o persoană care se deplasa pe partea ca rosabilă pe lângă o bicicletă. În urma accidentului rutier victima a suferit leziuni corporale grave care au condus la decesul acesteia, la data de 12 martie 2017.

”Deoarece inculpatul emana miros de alcool, a fost testat cu aparatul alcotest, acesta indicând o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Inculpatul a fost condus la Spitalul municipal Aiud pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Din buletinul de analiză toxicologică eliberat de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Alba a rezult at că acesta a avut alcoolemie peste limita legală, respectiv 1,50 grame la mie alcool pur în sânge la prima probă, ora recoltări 20,50, iar la a doua probă o alcoolemie de 1,35 grame la mie, ora recoltării 21,50”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Aiud.

Bărbatul a recunoscut integral faptele, iar în faţa instanţei a solicitat să fie judecat doar în baza probelor administrate în faza de urmărire penală. ”Instanţa va reţine faptul că inculpatul nu a invocat nici un moment vreo culpă a victimei accidentului, culpă care nu rezultă din ansamblul probator administrat în cauză. Faptul că victima nu a purtat vestă fluorescentă nu are vreo relevanţă în stabilirea culpei câtă vreme acest aspect nu a fost determinant în producerea accidentului, în cauză persoana vătămată era situată «pe lângă bicicletă», deci era practic pieton, or pietonii nu au obligaţia de a purta o astfel de vestă.

În concluzie, instanţa nu va reţine în cauză culpa concurentă a victimei accidentului, aşa cum a solicitat partea responsabilă civilmente. Inculpatul s-a prezentat la organele de cercetare penală de câte ori i s-a solicitat, apoi s-a prezentat în faţa instanţei la aproape toate termenele de judecată. Inculpatul a manifestat o atitudine sinceră, regretând în mod real şi recunoscând săvârşirea fapte lor şi împrejurările în care aceasta s-a produs, contribuind astfel în mod nemijlocit la soluţionarea justă şi cu celeritate a cauzei şi la aflarea adevărului”, se precizează în hotărâre.

Judecătoria Aiud a mai obligat Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România la plata către două persoane civile, a sumei totale de 150.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea