Rămâi conectat

Ştirea zilei

Închisoare cu executare pentru trei bărbați care au vândut o mașină inexistentă, prin anunț la mica publicitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei bărbaţi din judeţul Olt au fost condamnaţi, definitiv, la închisoare după ce au înşelat un locuitor din Alba Iulia prin metoda anunţului fals de publicitate.

Sentinţa a fost pronunţată la Curtea de Apel Alba Iulia în 29 noiembrie 2018. Inculpatul Tîrcă George, în vârstă de 33 de ani, recidivist, a primit pedeapsa de 5 ani, 6 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare, iar fratele acestuia, Tîrcă Claudiu Petre (27 de ani), a fost condamnat la 3 ani şi 11 luni de închisoare.

Inculpatul Oţel Viorel Lucian a primit 2 ani şi 5 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani. Cei trei au fost condamnaţi pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, în condiţiile în care pentru infracţiunea de înşelăciune s-au împăcat cu victima şi, astfel, a intervenit principiul încetării procesului penal.

În prezentul dosar, din declaraţia persoanei vătămate coroborată cu declaraţia unui martor rezultă că în data de 9 iulie 2014, în urma unui anunţ postat pe un site de profil privind vânzarea unui autoturism marca Dacia Logan la preţul de 1.500 euro, victima din Alba Iulia a luat legătura vânzătorul care figura sub un nume fals şi a depus suma de 1.500 de euro la o bancă din oraş, după care, la solicitarea inculpaţilor a fotografiat documentul care atesta depunerea banilor şi l-a transmis acestora.

În următoarea etapă, inculpaţii au falsificat un act de identitate în care figurau datele de identitate ale persoanei vătămate cu poza persoanei (al treilea bărbat condamnat cu suspendare) care urma să ridice banii de la oficiul bancar, căruia îi revenea 10%-15% din suma ridicată. După efectuarea operaţiunilor şi ridicarea banilor, bărbatul din Alba Iulia şi-a dat seama că a fost înşelat şi a depus plângere la poliţie.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Care este orașul din țară unde poți achiziționa o garsonieră cu banii unei mașini second-hand. Trai ieftin și locuri de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Care este orașul din țară unde poți achiziționa o garsonieră cu banii unei mașini second-hand. Trai ieftin și locuri de muncă Prețurile apartamentelor în marile orașe sunt extrem de ridicate, chiar și în cazul locuințelor de la periferie, însă în unele locuri din România există garsoniere la prețuri decente. Un loc în care poți plăti, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea