Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Închisoare cu amânare pentru un bărbat din Alba care a liniștit un „petrecăreț”: A intrat fără permisiune în curte, l-a lovit și a distrus o boxă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Închisoare cu amânare pentru un bărbat din Alba care a liniștit un „petrecăreț”: A intrat fără permisiune în curte, l-a lovit și a distrus o boxă

Un bărbat din Alba, care a decis să ia legea în propriile mâini și pună capăt distracției unui „petrecăreț”, s-a ales cu 8 luni de închisoare cu amânare. Mai exact, bărbatul a intrat în curtea petrecărețului, fără a avea permisiunea, l-a lovit și a distrus o boxă.

În fapt, în data de 03 septembrie 2021, în jurul orei 18:00, în timp ce se afla în zona porţii de acces în curtea imobilului persoanei vătămate, inculpatul i-a aplicat acestuia o lovitură cu pumnul în zona feţei, care a condus la căderea persoanei vătămate la sol, iar ulterior, fără a avea consimţământul persoanei vătămate sau a soţiei acestuia, inculpatul a pătruns în curtea şi bucătăria imobilului acestora, loc de unde a luat şi a aruncat pe cimentul din curte o boxă, pe care a distrus-o.

Persoana vătămată a arătat că în data de 03 septembrie 2021, în jurul orelor 18:00, în timp ce se afla la domiciliu împreună cu concubina sa, vecina sa a apărut la poarta casei şi i-a solicitat să dea muzica mai încet.

Persoana vătămată a declarat că a chemat-o pe vecina sa pentru a vedea că boxa se afla în interiorul bucătăriei, lângă concubina sa, însă vecina sa a insistat să fie dată muzica mai încet. În aprecierea persoanei vătămate, volumul nu era unul ridicat.

Ulterior, când vecina sa se îndrepta spre poarta de la ieşire din curte, a apărut inculpatul, care fără să îi spună ceva, a lovit persoana vătămată cu pumnul în zona nasului, cu consecinţa căderii persoanei vătămate pe spate, a lovirii sale cu capul de ciment şi a provocării unei lovituri la cotul mâinii drepte.

Cât timp persoana vătămată a stat în şezut pentru a-şi reveni, inculpatul a intrat în curte, în bucătărie, fără a exista acordul acesteia, şi a luat boxa de lângă aragaz, a scos-o din bucătărie şi a aruncat-o prin curte, distrugând-o. Ulterior, inculpatul a plecat la locuinţa sa.

În cursul urmăririi penale, inculpatul a arătat că în cursul toamnei anului 2021, în timp ce se afla la domiciliul său după ce ieşise de la schimbul trei şi încerca să doarmă, a auzit muzică la volum foarte ridicat venind dinspre locuinţa persoanei vătămate.

Inculpatul i-a cerut soţiei sale să meargă la vecinul său pentru a-l ruga să dea muzica mai încet, deoarece nu se putea odihni, însă deoarece persoana vătămată nu s-a conformat, inculpatul s-a dus personal la bărbat, căruia, fără să îi spună ceva, i-a dat o palmă, după care a intrat în curte, a mers în bucătăria în care se afla boxa, a luat-o şi a dat cu ea de pământ, distrugând-o, după care a plecat acasă.

Din declaraţia soției persoanei vătămate reiese aceeaşi situaţie de fapt ca cea arătată de persoana vătămată.

Suplimentar, martora a arătat că între persoana vătămată şi inculpat au mai existat discuţii în contradictoriu anterior.

Contrar celor declarate de către martoră în cursul judecăţii, în sensul că soţului său i-a curs sânge din nas imediat după lovitură, iar ulterior zona s-a umflat, se reţine că persoana vătămată nu a prezentat leziuni la nivelul nasului cu ocazia examinării care a stat la baza emiterii certificatului medico-legal.

Din declaraţia unui soției inculpatului reiese aceeaşi situaţie de fapt precum cea relatată de inculpat.

Aceasta a mai precizat şi faptul că în trecut inculpatul a mai făcut reclamaţii la poliţie cu privire la faptul că persoana vătămată deranjează liniştea publică dând muzica la un volum ridicat.

În ceea ce priveşte leziunile suferite de către persoana vătămată, din cuprinsul certificatului medico-legal reiese că acesta a prezentat la data examinării leziuni traumatice care s-au putut produce la data de 03.09.2021 prin lovire cu şi de corp/plan dur, necesitând 3-4 zile de îngrijiri medicale.

În urma examinării medico-legale a reieşit că persoana vătămată prezenta în zona occipital mediană o tumefacţie verzuie de 3/3 cm uşor fluctuentă şi dureroasă la palpare, o excoriaţie de 4/2 cm acoperită cu cruste brune la nivelul cotului drept, fără însă a se constata leziuni traumatice la nivelul piramidei nazale.

Instanţa reţine că declaraţia inculpatului din cursul urmăririi penale, sub aspectul faptului că doar i-a dat o palmă persoanei vătămate, este susţinută de cele consemnate în cuprinsul certificatului medico-legal, unde s-a arătat că persoana vătămată nu prezenta leziuni la nivelul piramidei nazale.

Astfel, Judecătoria Alba Iulia a decis faptul că „În baza art. 396 alin. 1, 4, 10 C.proc.pen. va stabili în sarcina inculpatului pedeapsa închisorii de 4 luni pentru săvârșirea infracţiunii de distrugere prev. de art. 253 alin. 1 C.pen.

În baza art. 396 alin. 1, 4, 10 C.proc.pen. va stabili în sarcina inculpatului pedeapsa închisorii de 6 luni pentru săvârșirea infracţiunii de loviri şi alte violenţe prev. de art. 193 alin. 2 C.pen.

În baza art. 396 alin. 1, 4, 10 C.proc.pen. va stabili în sarcina inculpatului pedeapsa închisorii de 2 luni pentru săvârșirea infracţiunii de violare de domiciliu prev. de art. 224 alin. 1 C.pen.

În temeiul art. 38 alin. 1 C.pen. şi art. 39 alin. 1 lit. b C.pen. va contopi pedepsele de 4 luni închisoare, 6 luni închisoare şi 2 luni închisoare în pedeapsa cea mai grea de 6 luni închisoare, la care adăugă un spor obligatoriu şi fix de 1/3 din totalul celorlalte pedepse (6 luni/3=2 luni) rezultând o pedeapsă de 8 luni închisoare.

În baza art. 83 alin. (1) C. pen. va amâna aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C.pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Circulație feroviară oprită temporar între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică din cauza unei viituri: Ambele fire de circulație au fost acoperite de aluviuni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circulație feroviară oprită temporar între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică din cauza unei viituri: Ambele fire de circulație au fost acoperite de aluviuni Traficul feroviar este oprit temporar între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică, deoarece ambele fire de circulație au fost acoperite de aluviuni, în urma unei viituri puternice care a provocat creșterea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea