Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Început an școlar 2021-2022: ASTĂZI elevii din Alba și din țară se întorc fizic în bănci. Cum pot participa părinții la festivități

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începutul anului școlar 2021-2022 se desfășoară astăzi pentru miile de elevi de toate vârstele din județul Alba și din toată țara.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că părinţii pot participa luni la festivităţile de deschidere a anului şcolar în funcţie de condiţiile specifice ale fiecărei şcoli. El a recomandat totuși să se evite, în măsura posibilului, prezenţa acestora alături de elevi sau măcar să nu vină ambii părinţi.

„Părinţii pot participa la festivităţile de începere a anului şcolar, însă în funcţie de condiţiile specifice ale fiecărei şcoli. Este vorba de dimensiunile spaţiilor deschise pe care şcolile le au la dispoziţie. Diferă de la o şcoală la alta, se face recomandarea, mai apăsat sau mai puţin apăsat, de a se evita, în măsura posibilului, prezenţa părinţilor alături de elevi la începutul şcolii sau măcar să nu vină ambii părinţi la începutul şcolii. Nu este o interdicţie, este o recomandare”, a afirmat Cîmpeanu, după videoconferinţa premierului Florin Cîţu cu prefecţii şi reprezentanţii DSP pe tema începerii anului şcolar, potrivit Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Când începe școala și când au elevii vacanță

El a spus că fiecare şcoală are condiţii specifice, iar directorii unităţilor de învăţământ au datoria de a anunţa părinţii cât de mult poate permite accesul.

CITEȘTE ȘI: Începutul anului școlar 2021-2022: LUNI, copiii se vor întoarce în bănci. CALENDARUL vacanțelor pentru elevi

„Dar, în general, peste tot este permis accesul părinţilor, cu această rugăminte de înţelegere că prezenţa multor părinţi, bunici creează aglomerări care amplifică posibilitatea de transmitere a virusului care se poate întoarce împotriva propriilor copii sau nepoţi, împotriva şcolii cu prezenţă fizică”, a adăugat Cîmpeanu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea