Rămâi conectat

Ştirea zilei

Începutul anului școlar 2021-2022: LUNI, copiii se vor întoarce în bănci. CALENDARUL vacanțelor pentru elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începutul anului școlar 2021-2022: LUNI, copiii se vor întoarce în bănci. CALENDARUL vacanțelor pentru elevi

Noul an școlar va începe în data de 13 septembrie, în format fizic. Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, că își dorește ca școala să rămână în format fizic, iar festivitățile de deschidere să fie organizate „cât mai aproape de normalitate”. La rândul lui, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că la aceste festivități masca va fi obligatorie, iar durata limitată la o oră – o oră și jumătate.

Citește și: Calendar Evaluare Naționala 2022 și Calendar BACALAUREAT 2022

„Am avut două lucruri pe care le-am spus și rămân ferm pe acestea. Vreau ca anul școlar să înceapă cu prezență fizică și să rămână cu prezență fizică. Avem tot ceea ce ne trebuie.

Anul trecut prin multe, am învățat mult, dar nu aveam vaccin. E important pentru mine, după discuțiile pe care le-am avut cu specialiștii asupra impactului de anul trecut asupra elevilor, de aceea nu aș vrea să mai trecem prin acea situație și vom face tot ceea ce e posibil ca anul școlar să rămână cu prezență fizică”, a afirmat Florin Cîțu.

El a cerut ca festivitățile de început de an școlar să fie organizate „cât mai aproape de normalitate”: „Știu că este complicat, dar am încredere că vom găsi cele mai bue soluții. Este un moment important în viața fiecărui elev și aș vrea să ne bucurăm împreună în această zi”.

CITEȘTE ȘI: Copiii nevaccinați ar putea face școala ONLINE, iar cei vaccinați în format FIZIC, dacă incidența de infectare va depăși rata de 6 la mia de locuitori

De asemenea, premierul a insistat pe vaccinarea sau testarea angajaților, inclusiv din sistemul de învățământ

„Eu mi-a exprimat ca de fiecare dată opinia că nu doar personalul din sistemul medical, dar și cel din învățământ, din MAI, MApN și sistemul public trebuie ori să se vaccineze, ori să se testeze. Nu putem să mergem mai departe așa cum am mers până acum”, a declarat Florin Cîțu.

La rândul lui, Sorin Cîmpeanu a declarat că festivitățile de deschidere s-ar putea organiza în exterior, dar masca va fi obligatorie, iar durata va fi limitată la o oră – o oră și jumătate.

„Vor fi aglomerări, trebuie să protejăm elevii”, a adăugat Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI: Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Când începe școala și când au elevii vacanță

Vacanțele elevilor în anul școlar 2021- 2022

25- 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;

23 decembrie 2021- 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;

15 aprilie 2022- 1 mai 2022: vacanța de primăvară;

11 iunie 2022- până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, vacanța de vară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România În data de 16.03.2024, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Gróf Majláth Gusztáv Károly” Alba Iulia, s-au desfășurat etapele județene ale OLIMPIADEI de RELIGIE […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea