Rămâi conectat

Actualitate

Începe vârful de sezon turistic: vacanțele în România se scumpesc cu până la 40%

Publicat

în

Începe vârful de sezon turistic: vacanțele în România se scumpesc cu până la 40%

Cea mai căutată destinaţie de vacanţă din România în această perioadă este litoralul românesc, în special staţiunile Mamaia şi Eforie Nord, unde preţurile cresc de la 1 iulie şi cu 40%. Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel, a declarat pentru News.ro că dacă un pachet pentru cinci nopţi la un hotel de trei stele din Mamaia, cu mic dejun, costa în iunie 670 lei de persoană, acelaşi pachet în lunile iulie şi august costă 890 lei. Pachetele pe litoral se vor ieftini însă din 20 august cu până la 25-30%, susţine el.

„Cel mai căutat rămâne litoralul, în special staţiunile Mamaia şi Eforie Nord, dar cererea a crescut şi pentru Jupiter, Saturn, Venus, Neptun-Olimp. La mare căutare sunt şi staţiunile balneare -Băile Felix, Băile Herculane, Călimăneşti, Căciulata dar şi staţiunile montane de pe Valea Prahovei”, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel, pentru News.ro.

De exemplu, pentru Mamaia, la un hotel de două stele, un pachet costă 260 lei de persoană, pentru cinci nopţi cu mic dejun în luna iunie şi creşte la 400 lei pentru acelaşi pachet turistic în luna iulie şi august.

Electrica Furnizare Discount

La un hotel de trei stele din Mamaia, preţul în iunie este 670 lei de persoană, tot pentru cinci nopţi cu mic dejun, şi creşte la 990 lei pentru acelaşi pachet turistic în luna iulie şi august.

La un hotel de patru stele în Mamaia, pachetul este 1.120 lei de persoană în luna iunie, pentru cinci nopţi cu mic dejun, şi ajunge la 1.590 lei în luna iulie şi august.

La cinci stele, un pachet pentru cinci nopţi cu mic dejun, în Mamaia, ajunge la 2.700 lei de persoană în iunie şi la 3.200 lei pentru acelaşi pachet turistic în luna iulie şi august.

În Eforie Nord, acelaşi pachet la un hotel de două stele este 270 lei de persoană în iunie şi 375 lei de persoană pentru cinci nopţi în luna iulie şi august.

Tot în Eforie Nord, la un hotel de trei stele, pachetul costa 300 lei în luna iunie de persoană pentru cinci nopţi şi 550 lei de persoană în luna iulie şi august.

În Jupiter, Venus, Saturn, Neptun, pachetul de cinci nopţi, cu mic dejun, la un hotel de trei stele este 275 lei de persoană în iunie şi între 375 şi 500 lei în iulie şi august. Acelaşi pachet la un hotel de patru stele în Jupiter, Venus, Saturn, Neptun este 880 lei de persoană în iunie şi 1.320 lei în lunile iulie şi august.

„Începând cu 20 august încep reducerile de preţ de până la 25-30%, iar în luna septembrie deja vorbim de ofertele programului ‘Litoralul pentru toţi’ cu tarife foarte mici”, spune CEO Iri Travel.

Potrivit acestuia, anul acesta preţurile de pe litoralul românesc sunt asemănătoare cu cele de pe litoralul bulgăresc.

„Anul acesta preţurile de pe litoralul românesc sunt asemănătoare cu cele de pe litoralul bulgăresc, iar hotelierii români adoptă din ce în ce mai mult modelul celor din Bulgaria, atrăgând turiştii prin oferte speciale în anumite perioade din sezon sau prin tarife last minute extrem de avantajoase”, adaugă Lucian Bădîrcea.

El precizează că, după o analiză a companiei, au fost consumate 80% din voucherele de vacanţă.

„Turiştii au fost extrem de fericiţi că au putut să-şi folosească voucherele primite anul trecut şi au fost mulţumiţi că au ales la momentul respectiv această variantă, de a valorifica avansul dat printr-un voucher de care s-au bucurat acum când în sfârşit pot pleca în vacanţă. Turistul care alege să-şi petreacă vacanţa în România este un turist informat, care cunoaşte oferta bogată pusă la dispoziţie de unităţile de cazare atât de pe litoral cât şi de la munte şi care alege să se bucure de toate facilităţile şi reducerile de preţ oferite de industria hotelieră românească, atât de greu încercată în ultimul an şi care acum îşi doreşte cu orice preţ să revină la normalitate şi să atragă cât mai mulţi clienţi”, mai spune el.

Publicitate

Actualitate

Dorin Nistor, atac cu mantă la Dumitrel: ”Liberalismul înseamnă reducerea la tăcere a primarilor. Acesta să fie viitorul PNL Alba?”

Publicat

în

Într-o postare publicată în mediul online, primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor, l-a atacat cu „mantă” pe Ion Dumitrel, în mijlocul alegerilor interne ale PNL.

LIBERALISMUL ÎNSEMNĂ REDUCEREA LA TĂCERE A PRIMARILOR ȘI ÎNDEPĂRTAREA LOR DE FUNCȚIILE POLITICE? ACESTA SĂ FIE VIITORUL PNL ALBA?

Mircea Hava vine cu propunerea onestă a unei conduceri de partid, la PNL Alba, compusă din cei care aduc voturi: primarii. Astfel, discuțiile politice privitoare la strategia de dezvoltare județeană, la investițiile din întreg județul Alba ar avea ca suport reprezentanții direcți ai comunităților locale, cei care răspund privind în ochii oamenilor, cei care le cunosc nevoile și care trebuie să găsească cele mai potrivite soluții.

Electrica Furnizare Discount

Ce simplu este să împarți un buget județean fără o consultare cu cei care își pun obrazul în fața alegătorilor! Mulți politicieni ajung în diferite funcții pe seama voturilor celor aleși direct de oameni. Bine ar fi să nu uite această realitate!

PNL Alba este o echipă clădită, an după an, de un lider. Transparent și puternic. Cu un discurs limpede și cu privire demnă în fața oricărui guvern, cu uși deschise pentru județul Alba, acolo unde a fost nevoie.
Organizația județeană se poate baza în continuare pe întreaga echipă care a obținut rezultate notabile în Ardeal. Un singur lucru nu pot eu admite: exact cei care aduc voturi să nu poată face parte din această echipă! Este normal să fim consultați și să avem drept de decizie politică. La fel de normal este să participăm și la gestionarea bugetului județean, la împărțirea fondurilor, nu doar la colectarea acestora.

Citește și : Alegeri în PNL Alba: LISTA candidaților pentru funcțiile de Prim-vicepreședinte, vicepreședinte și membri în Biroul Politic Județean la rectificarea bugetară

Colegi primari, știu că ați fost îndemnați să vă retrageți, spunându-vi-se că biroul politic nu poate funcționa cu voi. Cât de fair-play este această abordare în competiția internă?

Oare nu ar fi normal ca acest birou să funcționeze tocmai prin primari? Oare nu ar fi normal să fim consultați cu privire la sprijinul pe care îl așteptăm și îl merităm pentru proiectele și nevoile comunităților noastre? Conștiința și rațiunea să ne ghideze atunci când alegem drumul politic, căci legitimarea noastră vine de la oameni, de la cetățenii comunităților noastre. Pentru comunitățile noastre să cerem, cu demnitate, dreptul la decizie!

Citește mai mult

Actualitate

An școlar 2021-2022: Ce elevi vor putea sta ACASĂ din septembrie, la școala online

Publicat

în

An școlar 2021-2022: Ce elevi vor putea sta ACASĂ din septembrie, la școala online

Sorin Cîmpeanu nu exclude posibilitatea de a folosi în continuare scenariile, dar spune că acestea vor fi doar o variantă de rezervă. Elevii care vor învăța online sunt cei cu contraindicații certificate medical sau comorbidități, acestea fiind singurele excepții pentru noul an școlar, care va începe pe 13 septembrie.

„Există îngrijorări, dar numitorul comun e dat de dorința de începere a școlii cu prezență fizică din 13 septembrie. Luăm cu toții în considerare evoluții epidemiologice complet atipice. Nu ne dorim aceste evoluții. Facem eforturi ca școlile să fie pregătite din toate perspectivele, rămânând optimiști că vom putea relua școala începâd cu 13 septembrie”, spune Sorin Cîmpeanu după o întâlnire cu reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor Părinților.

Ministrul Educației nu exclude existența scenariilor și utilizarea lor în cazul în care valul al patrulea al pandemiei de Covid se va intensifica în România.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Când începe școala și când au elevii vacanță

„Ca variantă de rezervă este obligatoriu să le avem pregătite. Dacă vom avea nevoie. Pe de altă parte, am spus că îmi păstrez optimismul. Optimismul este bazat pe ceea ce am anuțat deja: în școli se vor respecta în continuare regulile de protecție sanitară – distanțarea adecvată, reguli de igienă, aerisire spații, purtarea, din păcate, încă obligatorie, a măștii de protecție. (…) În calitate de ministru trebuie să dau dovadă de responsabilitate și să iau în calcul și varianta pe care nu ne-o dorim, de a utiliza aceste scenarii”, adaugă Cîmpeanu.

Cîmpeanu a prezentat și excepțiile de la sistemul de școală cu prezență fizică. Elevii cu contraindicații medicale certificate și comorbidități vor trebui să aibă în continuare acces la învățământul online.

„Acei elevi care au contraindicaţii certificate medical vor trebui să aibă în continuare acces la învăţământul online. Pentru că pandemia nu s-a încheiat şi vor avea în continuare acces acei elevi care au comorbidităţi sau care au contraindicaţii certificate medical”, a afirmat ministrul.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

ALERTĂ ALIMENTARĂ: Două tone de chiftele contaminate cu pesticid cancerigen, retrase de la vânzare. Pot provoca tulburări cardiace

Publicat

în

ALERTĂ ALIMENTARĂ: Două tone de chiftele contaminate cu pesticid cancerigen, retrase de la vânzare. Pot provoca tulburări cardiace

Consumul pe termen lung al produselor care conțin oxid de etilenă poate duce la tulburări cardiace, pulmonare sau chiar la cancer.

Autoritățile au retras de la comercializare două tone de chiftele care conțin oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Uniunea Europeană.

Autoritățile române au fost notificate marti seara, pe 3 august, de un alt stat membru al Uniunii Europene, a declarat directorul ANSVSA, Mihai Ponea, într-o intervenție la Antena 3:

Electrica Furnizare Discount

”Este vorba despre 2 tone de chiftele în care s-a identificat prezența de oxid de etilenă. Am fost notificați aseară de către un alt stat membru. Și pe această cale atrag atenția, în mod deosebit, lanțurilor de supermarketuri care au comercializat aceste chiftele să afișeze public la vedere care este tipul și lotul acestora, astfel încât consumatorii care îl au în frigider să îl poată returna sau să îl poată identifica, astfel încât să putem evita consumul acestor produse.

Încă de aseară au fost retrase de pe rafturi. Însă au fost comercializate aceste produse și de aceea rog public celelalte supermarketuri de îndată să afișeze la intrarea în magazin despre ce lot este vorba, astfel încât consumatorul să îl poată readuce.

Atrag atenția comercianților care comercializează în România produse alimentare că au obligația ca acestea să fie sigure. În cazul în care în acestea se depistează un risc, sunt obligați să informeze de îndată consumatorul. Altfel, vom lua măsuri drastice, până la suspendarea unor platforme sau activității acelor supermaketuri. Nu ne jucăm cu siguranța cetățenilor ”, a declarat Mihai Ponea, directorul Autorității Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

”Oxidul de etilenă este folosit pentru a distruge bacteriile din acei aditivi. Este ca un fungicid, ca un dezinfectant, folosit pentru a dezinfecta pe vapoare acei aditivi care se pun în înghețată, în chiftele, în produsele alimentare”, a mai explicat directorul ANSVSA.

Sursa: ziare.com

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare