Rămâi conectat

Sport

Începe returul la volei şi baschet feminin

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

*Alba atacă Cetatea Băniei *Sâmbătă, ora 16.15, SCMU Craiova – Volei Alba Blaj

Sâmbătă, 12 ianuarie, Sala „Ion Constantinescu” din Craiova va găzdui un interesant cuplaj sportiv, volei şi baschet feminin, două partide ce contează pentru prima rundă a returului în care sunt angrenate SCM Craiova şi, o premieră dată de coincidenţa programării, reprezentantele judeţului Alba, Volei Alba Blaj, respectiv CS Universitatea Alba Iulia (ambele clasate pe poziţia a 4-a la finele primei părţi a sta­giunii regulate).

Primul meci se va disputa în etapa a 12-a a Diviziei A1, între SCM U Craiova (locul 6, 18 puncte) şi Volei Alba Blaj, de la ora 16.15 (transmis în direct pe DigiSport 2), urmat de disputa contând pentru runda a 16-a a Ligii Naţionale de baschet, dintre SCM U Craiova (locul 8, 21 puncte) şi CSU Alba Iulia (ora 19.00).

Întărită substanţial în intersezon, cu argentiniana Josefina Fernandez şi americanca Sherisa Livingston, achiziţii ce vor debuta astfel oficial în garnitura blăjeană, formaţia din „Mica Romă”, deşi nou-promovată, tinde să-şi continue ascensiunea şi vizează un al treilea succes consecutiv în sezonul regulat (precedentele fiind în decembrie, 3-2 acasă cu CSM Bucureşti şi 3-0 în deplasare cu Volei Argeş Piteşti – ce s-a retras).
*30 de suporteri blăjeni la meci

Volei Club Alba Blaj (23 de puncte, 8 victorii şi 3 înfrângeri) a susţinut un test amical extern miercuri, câştigat cu 4-0 cu Universitatea Cluj-Napoca şi are un moral excelent înaintea startului returului, ce aduce o etapă extrem de interesantă (CSM Bucureşti – Ştiinţa Bacău, astăzi; întâlnirea Tomis Constanţa – Dinamo a fost amânată pentru 13 februarie).

Vom întâlni o echipă dificilă, imprevizibilă, arţăgoasă, care în prima parte a campionatului a pierdut numai în compania ocupantelor primelor 5 poziţii. Ne aşteaptă un adversar incomod, fiind prima etapă din retur, când motoarele se turează mai greu, dar trebuie să ne ridicăm la nivelul pretenţiilor şi să câştigăm”, a apreciat Sergiu Ştefănescu, preşedintele formaţiei din Blaj, ce va fi încurajată iarăşi de aproximativ 30 de suporteri.

Mergem să luăm 3 puncte, sau măcar două, adică să învingem. Este, totuşi, un meci în deplasare, într-o sală nouă, există circumstanţe pentru a fi atenţi să nu păşim greşit”, a apreciat antrenorul Marius Macarie, care poate conta şi pe cele două nou-venite. „Vor face deplasarea, sunt incluse în lot, însă e nevoie să mai avem răbdare să se integreze, să se acomodeze. Cel puţin în startul jocului voi miza pe formula consacrată din toamnă. Mă bucură această coincidenţă a partidelor de volei şi baschet, şi firesc că îmi doresc ca reprezentantele judeţului Alba să realizeze două victorii”, a încheiat antrenorul principal al revelaţiei din „Mica Romă”.

În tur, la debutul pe prima scenă, Volei Alba Blaj s-a impus cu scorul de 3-1.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea