Ziarul Unirea

Începe „curățenia” prin ministere. Zeci de posturi de secretari și subsecretari de stat vor fi eliminate în perioada următoare

Lipsa banilor din ministere duce executivul la luarea unor măsuri drastice: reducerea unor posturi de secretari de stat, subsecretar de stat și de funcții asimilate funcțiilor de secretar de stat și subsecretar de stat la nivelul tuturor ministerelor cu până la 50%.

Dispar din Guvern echipe întregi trimise de PSD și ALDE în fruntea ministerelor. Jumătate din secretarii de stat și subsecretarii de stat, plus mica „armată” de angajați de la cabinetele acestora, vor fi eliminați din Guvern. În aceste funcții se regăsesc, de regulă, persoane negociate politic și trimise în Executiv de liderii județeni ai partidelor.

ELIT

În prezent, în cele 22 de ministere și în Secretariatului General al Guvernului este aprobat un număr de 86 posturi de secretar de stat și 16 posturi de subsecretar de stat, iar fiecare din cei 86 de secretari de stat și 16 subsecretari de stat au dreptul la câte 4, respectiv 2 angajați la cabinete.

Un secretar de stat ia în mână un salariu de 8.892 de lei/lună, iar un subsecretar de stat – 7.780 de lei.

În Guvern se propune ca numărul total de posturi de secretar de stat, subsecretar de stat și de funcții asimilate funcțiilor de secretar de stat și subsecretar de stat la nivelul tuturor ministerelor, precum şi a celorlalte instituţii şi autorităţi publice din subordinea/coordonarea Guvernului sau a ministerelor, să se reducă cu 50%.

Mutarea vine în contextul în care PSD ia în calcul să facă la toamnă o restructurare a Guvernului prin reducerea numărului de ministere.

sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419