Încep lucrările de reabilitare a aducțiunii Galda – Teiuș – Aiud – Ocna-Mureș: A fost predat amplasamentul investiției de peste 60 de milioane de lei

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Marți 28 iulie 2020 a fost predat amplasamentul pentru investiția „Reabilitare aducțiune SP Galda – Teiuș – Aiud – Ocna-Mureș”. Investiția face parte din cadrul proiectului major „Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, în valoare de 114.079.588 euro, cofinanțat din Fondul de Coeziune în cadrul Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), 2014-2020.

Lucrarea este în valoare de 61.290.604,93 lei, fără TVA, cu o durată de execuție de 34 luni de la data ordinului de începere, plus 36 luni perioada de notificare a defectelor.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Investiția cuprinde:

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

– reabilitare aducțiune SP Galda -Teiuș – Aiud – Ocna-Mureș, în lungime totală de aproximativ 39,9 km
– reabilitare aducțiune SP Galda – Teiuș – Aiud – Ocna-Mureș – traseu modificat în municipiul Aiud, în lungime totală de circa 3,5 km
– conducte pentru conectare rezervoare Teiuș la SZA Alba, în lungime de circa 2 km

Lucrările vor fi executate de Asocierea Construcții S.A – Instal Service Technology S.R.L. Contractul de execuție a fost semnat în data de 28 mai 2020 între reprezentanții SC APA CTTA SA și Asocierea Construcții S.A – Instal Service Technology S.R.L.

Această investiție în infrastructura de apă din județul Alba are un efect major în calitatea serviciilor pe care SC APA CTTA SA le va avea după finalizarea lucrărilor.

Reamintim că la ora actuală aducțiunea de apă spre Ocna Mureș funcționează pe conducte montate în jurul anului 1970. Ea a fost proiectată și executată la cerințele populației din acea vreme. În cei aproape 50 de ani de funcționare numărul de consumatori a crescut permanent și semnificativ, au fost racordate între timp comune, sate, cartiere, ceea ce a dus la suprasolicitarea instalației și de aici desele avarii.

Noua aducțiune este proiectată la o capacitate net superioară față de cea existentă, acest lucru ducând și la îmbunătățirea calității apei potabile și a serviciilor SC APA CTTA SA în localitățile pe care le deservește.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419