Rămâi conectat

Politică Administrație

Încep lucrările de modernizare pentru strada Viilor: investiții de peste 5.8 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Încep lucrările de modernizare pentru strada Viilor: investiții de peste 5.8 milioane de lei

Intervențiile pe strada Viilor se impun ca urmare a afectării, în timp, a părții carosabile, în urma lucrărilor de reabilitare a rețelei de canalizare, respectiv pentru asigurarea unor utilități (instalații electrice, gaz, etc.) la construcțiile noi din zonă.

Amplasamentul a fost predat miercuri, 3 martie 2021, către constructor, SC Elis Pavaje SRL, iar startul lucrărilor se va da săptămâna aceasta.

Pe lângă lucrările la sistemul rutier, va fi amenajat,  pe partea stângă a străzii, un spațiu  comun pentru pietoni și bicicliști, iar pe partea dreaptă zone verzi cu o suprafață de 4225 mp. Pentru colectarea apelor pluviale se va amenaja o rețea, care se va descărca în colectorul existent iar pentru delimitarea sistemelor rutiere se va realiza o rigolă carosabilă.

Conform documentației de avizare a lucrărilor, axul străzii va fi păstrat cât mai aproape de cel existent, iar corecțiile se vor face numai acolo unde este strict necesar.

Tot prin acest proiect, se va amenaja o parcare cu 150 de locuri , prin reorganizarea zonei din fața S.C. APULUM  S.A.

Documentația de avizare a lucrărilor  a fost realizată de S.C. VIA PROCONS S.R.L. Alba Iulia și are la bază studii geotehnice, topografice și investigațiile asupra stării de degradare a sistemului rutier pe o lungime de 1,148 km.

Valoarea totală a lucrărilor este de 5.899.547,593 lei, iar durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea