Rămâi conectat

Actualitate

Încălzire cu lemne de foc: Prețul ar putea fi PLAFONAT, iar exporturile interzise

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Încălzire cu lemne de foc: Prețul ar putea fi PLAFONAT, iar exporturile interzise

Coaliția PSD-PNL-UDMR a stabilit în ședința de joi, 15 septembrie, adoptarea unor măsuri de sprijin pentru românii care au încălzire pe bază de lemne, potrivit Știripesurse.ro.

Potrivit unor surse din cadrul coaliției, exportul de lemne de foc ar urma să fie interzis.

De asemenea, se pregătește o măsură de plafonare a prețului pentru lemne de foc, în jurul sumei de 500 de lei/ metru cub. În prezent, prețul este mai mic de 500 de lei/ metru cub.

Anterior, ministrul mediului propunea ca toţi cei care vor cumpăra cu factură lemn de foc, indiferent de categoria socială, să primească un ajutor de 150 lei pentru fiecare metru cub, în limita a maximum 5 mc.

Miercuri, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, Daniel Nicolăescu, a dispus, în cadrul unei videoconferințe de lucru cu directorii direcțiilor silvice din subordinea regiei, suplimentarea volumului de lemn pentru foc destinat populației, astfel încât să se poată acoperi cererea pentru această resursă.

În primele opt luni ale acestui an, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a livrat direct populației 1.217.464 metri cubi lemn pentru foc, cu 362.399 de metri cubi mai mult decât în perioada similară a anului trecut, și se estimează că până la finalul anului, volumul de lemn pentru foc oferit direct populației va fi de circa două milioane de metri cubi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea