Rămâi conectat

Curier Județean

OFICIAL| Municipiul Blaj a devenit oraș martir al Revoluției de la 1848. Legea, promulgată de președintele Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

OFICIAL| Municipiul Blaj a devenit oraș martir al Revoluției de la 1848. Legea, promulgată de președintele Iohannis

Municipiul Blaj a devenit, în mod oficial, oraș martir al Revoluției de la 1848. Legea a fost promulgată de președintele Iohannis astăzi, 10 ianuarie 2023.

În cursul zilei de marți, 13 decembrie, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care prevede instituirea la 11 iunie a Zilei Victoriei Revoluţiei de la 1848 şi a Democraţiei Româneşti.

Proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților vizează instituirea zilei de 11 iunie drept „Ziua Victoriei Revoluţiei de la 1848 şi a Democraţiei Româneşti”.

Potrivit expunerii de motive, decizia este justificată prin evenimentul istoric care a avut loc în 11 iunie 1848, când, la Bucureşti, sub presiunea maselor, a fost semnată „Proclamaţia de la Islaz”, socotită a fi „însuşi fundamentul democraţiei româneşti”.

„Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi organizaţiile neguvernamentale pot organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi acestei zile”, conform proiectului de lege.

„În semn de cinstire a eroismului manifestat şi a memoriei martirilor căzuţi în lupta pentru victoria Revoluţiei de la 1848 şi a democraţiei româneşti, municipiile Bucureşti, Blaj şi Craiova se declară oraşe-martir ale Revoluţiei de la 1848”, mai prevede legea care a mers spre promulgare la președinte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum”

Unirea Ziarul

Publicat

în

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” Cu prilejul aniversării Zilei Forțelor Terestre, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” s-a desfășurat ieri, 18 aprilie, proiectul „Cadet pentru o zi”. Astfel, elevi de clasele a VII-a și a IX-a din municipiul Alba-Iulia au răspuns pozitiv […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea