În WEEKEND: ”Gustos de Alba 2016”. Târg cu bunătăți tradiționale, demonstrații culinare, concursuri și spectacole pe Latura de Vest a Cetății. PROGRAMUL

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

afis gustos de albaMunicipiul Alba Iulia va găzdui, în acest weekend, cea de-a șaptea ediţie a  Târgului  „Gustos de Alba”. Ca în fiecare an, şi de această dată producători din toate zonele judeţului vor fi prezenţi pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, cu bunătăţi tradiţionale din toate domeniile: panificație, patiserie, prelucrarea cărnii și a laptelui, apicultură, legumicultură, vinificație.

Vor fi prezentate și expuse pentru degustare și vânzare specialități gastronomice locale, iar micii fermieri vor aduce legume și fructe proaspete de sezon.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Pe parcursul celor trei zile, vizitatorii vor avea ocazia să asiste la diverse demonstrații și concursuri  pe teme culinare, putând vedea cum sunt pregătite o serie de preparate culinare reprezentative pentru bucătăria judeţului Alba, la ateliere culinare în care copii de vârstă preşcolară şi elevi ai Colegiului Economic ”Dionisie Pop Martian” din Alba Iulia vor reînvia gustul autentic pregătind pe loc “dulciurile copilăriei”. De asemenea, un nutriționist va oferi sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă, urmate de o demonstraţie de smoothie din legume şi fructe în diverse combinaţii, cu numeroase beneficii pentru organism, atât la copii, cât și la adulți.

Nu va lipsi nici spectacolul de la eveniment. Pe lângă demonstrațiile și concursurile culinare, programul târgului va fi întregit cu un spectacol  de dans modern, oferit de copiii din cadrul Şcolii de dans Chirilă din Alba Iulia.

Târgul Gustos de Alba va putea fi vizitat de vineri până luni, între orele 10.00 – 18.00, în spaţiul expoziţional din Latura de Vest a Cetății Alba Carolina.

PROGRAMUL Târgului ”Gustos de Alba” 2016:

Vineri, 20 mai 2016

11.00 – Deschiderea Târgului Gustos de Alba

12.00 – Bucătăria fără foc – atelier culinar

13.00 – Gustos și sănătos – sfatul nutriționistului

Sâmbătă, 21 mai 2016

11.30 – Atelier culinar pentru copii

12.30 – Spectacol de dans modern

14.00 – Recunoaște condimentul – concurs

15.00 – Demonstrații culinare – Înturnat de Cărări

16.00 – Vinurile Județului – prezentare și degustare

Duminică, 22 mai 2016

12.00 – Legumele vesele – concurs

12.30 – Vinurile județului – prezentare și degustare

13.00 – Platoul cel mai gustos – concurs

14.00 – Demonstrații culinare – ceaun

Târgul are ca scop creşterea competitivităţii producătorilor autohtoni din industria de profil alimentar şi promovarea valorilor tradiţionale culinare locale şi este organizat de Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325