În semifinalele Cupei României, Volei Alba Blaj – CSM Tîrgoviște 3-1 | Mâine, marea finală, cu rivala CSM București!

Volei Alba Blaj s-a calificat în finala Cupei României, după ce a învins în penultimul act pe CSM Tîrgoviște, scor 3-1 (15-25, 25-20, 25-20, 25-17), în Final Four-ul de la Bacău. Adversara echipei din „Mica Romă” va fi rivala CSM București (3-0 în cealaltă semifinală, cu Știința Bacău), tocmai gruparea ce a cucerit titlul național în detrimentul Blajului.

Partida se va disputa mâine, în direct la Digi Sport 4, de la ora 14.30, iar Volei Alba Blaj încearcă să cucerească al doilea trofeu intern ca și importanță.

ELIT

Cu gândul parcă la Final Four-ul Champions League de la București, din 5-6 mai, echipa lui Zakoc nu a existat în primul parțial, când a fost dominată copios, oponentele conducând cu 7-1, 13-5 și 16-7!

Blajul se trezește la realitate, intră în meci, iar aspectul jocului se schimbă fundamental în al doilea set, unul la discreția vicecampioanei. După ce s-a restabilit egalitatea, în al treilea parțial s-a mers cap la cap, echilibrul fiind prezent de la 9-9, la 13-13 și 19-19, când ardelencele reușesc să se desprindă.

Cu Collar, fosta echipieră a Blajului, în zi de grație (31 de puncte!), gruparea de lângă Turnul Chindiei  a dat impresia că nu s-a predat, dar Volei Alba Blaj a menținut ritmul și s-a distanțat la 20-14.

Au evoluat pentru Blaj: Lena Moellers – Aleksandra Crncevic (19 p), Ana Cleger (23 p), Mariana Aquino (4 p), Nneka Oniejekwe (9 p), Slavina Koleva, Selime Ilyasoglu (libero); Petya Barakova (3 puncte), Adina Salaoru (10 p), Ramona Rus (un  punct), Lynda Morales (5 puncte), Andreea Tamaş. Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic.

Foto: Costin ALEXANDRESCU, sport.bacaul.ro

 

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...