Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

În școlile din județul Alba, peste 260 de catedre sunt încă neocupate

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 24 august, de la ora 9.00, la Inspectoratul Școlar Județean Alba se desfășoară ședința publică de soluţionarea cererilor de pretransfer consimţit între unităţile de învăţământ care face parte din etapa a III-a a repartizării pe posturi după examenul de titularizare.

Potrivit reprezentanților instituției, în cadrul acestei şedinţe pot fi ocupate posturi didactice vacante numai de cadrele didactice ale căror date există în sistemul informatic pe baza dosarelor depuse la ISJ Alba în perioada 16-21 august 2012.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La repartizarea se va ţine seama de asigurarea posturilor didactice/catedrelor vacante la disciplinele/specialităţile pentru care există cadre didactice a căror restrângere de activitate nu a fost soluţionată prin transfer/repartizare.

Pretransferul personalului didactic titular în învăţământul preuniversitar prin consimţământ între unităţile de învăţământ se poate realiza şi prin schimb de posturi pe baza consimţământului scris al solicitanţilor, fără a fi condiţionaţi de domiciliu şi cu acordul consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ la care solicitanţii sunt titulari. Cadrele didactice titulare în învăţământul preuniversitar care au împlinit vârsta standard de pensionare sau care vor împlini vârsta standard de pensionare până la data de 31 august 2013 nu pot fi pretransferate prin schimb de posturi în baza consimţământului scris.

După primele două etape de repartizare, conform listei actualizate de ISJ Alba există 269 de posturi vacante (norme întregi și fracțiuni de normă), cele mai multe în învățământul gimnazial. După soluţionarea completărilor de normă didactică și o nouă reactualizare a listelor cu posturi,  la începutul săptămânii viitoare se vor repartiza pe posturi candidaţii rămaşi fără catedre după concursul naţional din sesiunea 2012 şi candidaţii care solicită angajare în baza notelor obţinute în sesiunile din 2011 sau 2010, iar pe 29 august se vor repartiza catedrele disponibile în regim de plată cu ora, în funcţie de punctajele obţinute de profesorii interesaţi, care şi-au depus dosare.

Posturile rămase şi după aceste repartizări vor fi date în perioada 5 – 7 septembrie. La ele vor avea acces candidaţii repartizaţi de Inspectoratul Şcolar sau vor fi date în regim de plata cu ora de către directorul unităţii de învăţământ, în ordine, candidaţilor care au participat la examenul naţional de titularizare şi au luat cel puţin nota 5, titularilor din unitatea de învăţământ sau personalului didactic asociat.

Pentru anul şcolar 2012-2013, în județul Alba au fost scoase la concurs 92 de posturi titularizabile, 278 pentru suplinitori și 73 rezervate. Dintre cele 412 cadre didactice care au susținut examenul de titularizare la începutul acestei luni, doar 206 au reuşit să obțină note peste 7, iar 127 au luat note între 5 şi 6.99.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități Pentru a preveni apariția unor evenimente înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și pentru a combate comportamentele care duc la astfel de fapte, Ministerul Educației (ME) a publicat miercuri un ordin ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea