Rămâi conectat

Sport

În runda intermediară din Liga a 3-a, astăzi, ora 18.00: Industria Galda – ultima reprezentaţie internă, Performanţa Ighiu – ultimul joc stagional

Dan HENEGAR

Publicat

în

În finalul calendarului competiţional în eşaloanele inferioare, două reprezentante ale judeţului Alba, din serii diferite, Industria Galda de Jos şi Performanţa Ighiu, dispută jocurile penultimei runde astăzi, de la ora 18.00, miza rămasă fiind o clasare cât mai bună la finalul stagiunii.

*ACSO Filiaşi (locul 13, 20 de puncte) – Performanţa Ighiu (locul 2, 54 de puncte). Nou-promovata şi-a irosit şansele de a mai conta în lupta pentru promovare, după eşecul intern cu CSM Lugoj şi se mai bate doar pentru a termina campionatul pe poziţia secundă (la concurenţă cu Metalurgistul Cugir). Ighienii abordează meciul de final al campionatului (Performanţa stă în ultima rundă) cu absențe notabile din efectiv, urmând să lipsească, pe lângă Potopea (exclus din lot) şi Buda – accidentat, Negură şi Rodean – suspendaţi. În ciuda problemelor de efectiv, nou-promovata se deplasează în Oltenia pentru a realiza un rezultat pozitiv, deşi antrenorul Adorian Himcinschi are dificultăţi în zona centrală a defensivei, unde trebuie să improvizeze din greu, avându-l la dispoziţie numai pe Ov. Turuş. „Şi în condiţiile împuţinării efectivului în acest final de campionat ne propunem să luăm puncte. O victorie externă ne-ar asigura locul al doilea, o clasare notabilă realizată de o echipă debutantă în eşalonul al treilea”, a precizat Adorian Himcinschi. ASCO Filiaşi a schimbat în două rânduri, în acest retur, liderul Ligii a IV-a, după ce a învins ASU Poli Timişoara şi a remizat cu Metalurgistul Cugir, pe teren propriu.

*Industria Galda de Jos (locul 4, 47 de puncte) – FC Zalău (locul 13, 20 de puncte). Trupa lui Paul Ciucă are parte la despărţirea de suporteri de vizita ultimei clasate din ierarhie. După o pauză prelungită de 19 zile (precedenta confruntare, în 6 mai la Oşorhei) şi două confruntări adjudecate la „masa verde”, Industria revine la partidele oficiale, obligată fiind la două jocuri în 4 zile, astăzi acasă cu „codaşa” din Sălaj, respectiv sâmbătă, deplasare la Reghin, o situaţie anormală total în privinţa ţintarului. Găldenii au beneficiat de o „minivacanţă”, dar încearcă să depăşească fireasca relaxare şi să încheie sezonul pe ultima treaptă a podiumului. Lucru notabil, oficialii echipei au ajuns la un acord cu antrenorul Paul Ciucă în vederea continuării colaborării şi în campionatul următor. Nu vor evolua în distribuţia amfitrionilor Al. Man – suspendat, Vonya – accidentat, F. Morar fiind incert. „Sunt foarte mulţumit de cele realizate în actuala stagiune, rezultând un parcurs mult peste aşteptări. Pentru aceste ultime două runde ne-am fixat un nou obiectiv: să urcăm pe poziţia a treia, dar pentru aceasta trebuie să luăm toate cele şase puncte puse-n joc şi să aşteptăm un pas greşit al Unirii Jucu”, a conchis Paul Ciucă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea