Rămâi conectat

Politică Administrație

În primăvara lui Dorin Nistor, virozele pot tulbura creierul!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gabriel PlesaNu doar paraziții, pe care îi acuză Dorin Nistor, prind viață primăvara. Băiatul de casă al lui Mircea Hava, veșnicul perdant în alegeri pe care l-a susținut actualul primar al municipiului Alba Iulia, s-a trezit brusc și bolnăvicios din hibernarea indusă de voturile cetățenilor.

Acele voturi pe care nu le-a primit, arată explicit câtă valoare au în ochii lumii vorbele acestui domn, care, de la postura (sau poziția?) de candidat, s-a trezit în cea de critic. E bine să fii critic, dar când realizările personale lipsesc, când lipsa de personalitate, inclusiv politică, nu există, nu te recomandă nimic.

După ce a pierdut lupta pentru Primăria Sebeș, Hava i-a mai dat o șansă lui și l-a susținut la alegerile parlamentare. Le-a pierdut și pe acelea. Probabil că domnul Nistor a mai cerut o șansă și i s-a dat sarcina să facă diverse declarații, care nici nu prind bine, dar care nici nu au ce strica prea tare. Despre ”măsura potenței prin campanii”, Dorin Nistor este ultimul care ar trebui să glăsuiască, a dovedit cât se pricepe la ele.

Că sare în apărarea primarului Hava nu e o opțiune pe care să o comentăm noi. Dacă Mircea Hava de astfel de apărări și apărători are nevoie, nu ne mai rămâne decât să corectăm falsurile din pledoariile lui Dorin Nistor, de dragul adevărului și din respect pentru cetățeni.

Ca să se dumirească și domnul Nistor, nu noi înjurăm administrația. Cetățenii o fac, și au tot dreptul să reacționeze, atunci când opiniile lor nu contează, când nevoile lor nu se regăsesc pe ordinea de zi a autorităților. E la fel de adevărat că nu ai cum să știi ce vor oamenii pentru care ar trebui să lucrezi zi de zi, dacă nu vorbești cu ei, dacă îi ignori și dacă arăți, prin tot comportamentul tău, că ei nu există pentru tine. Primarul Hava arată demult, prin atitudinea pe care le-o servește cetățenilor, că ei nu există ca indivizi, ci sunt doar o masă amorfă care merge la vot.

Ceea ce facem noi în Consiliul Local, faptul că susținem proiectele pe care le-am propus albaiulienilor în campania electorală, cum e și cel care privește construcția Sălii Polivalente, nu e înjurătură, ci e administrație în folosul comunității. În campania electorală pentru alegerile locale din 2012, asta le-am promis albaiulienilor, iar memoria lor nu e așa scurtă cum le-ar conveni lui Hava și Nistor să fie.

Noi, consilierii liberali, nu avem orgolii și ambiții personale, de aceea am și ales să susținem prin vot, proiectul de buget pentru anul 2014, pentru că nu ne-am trezit în Consiliul Local, așa cum s-a trezit Dorin Nistor, vorbind singur, ci suntem acolo datorită voturilor date de albaiulieni. Încrederea lor alegem să o răsplătim cu susținerea proiectelor pe care ei le-au dorit, or asta nu e furt intelectual, după cum apreciază Dorin Nistor, ci respect pentru cetățeni și nevoile lor.

Dacă Sala Polivalentă e o idee mai veche a administrației, de ce nu a concretizat-o Mircea Hava până acum, când a avut partidul la putere, că doar nu e bobocel de primar, la primul mandat? Noi nu am văzut planșe, variante de proiect și calcule financiare în biroul primarului Hava, că acolo intră doar cei care țin capul plecat, dar le așteptăm pe masa Consiliului. Proiecte și planșe au existat și pentru ștrandul de la Schit, dar s-a ales praful de ele, când onor administrația Hava a decis să renunțe la ștrand.

În concluzie, planșele și alte ciorne nu sunt un argument viabil. Noi am văzut lista de investiții pe anul în curs, unde, la poziția 19, apare suma de 70.000 lei pentru documentația tehnică a proiectului privind construcția Sălii Polivalente și tot noi am indicat și soluția financiară pentru execuția lucrărilor, care pot fi finanțate prin Programul Operațional Regional, pe perioada 2014-2020. Din ce am văzut noi, din ce s-a inclus în proiectul de buget, primarul Hava pare că vrea să construiască niște căsuțe de chibrituri, cu care să le dea peste gura albaiulienilor care comentează, pardon, înjură, ceea ce nu e admis, nu-i așa?

În administrația sa, Hava este un fel de rege, care nu trebuie să dea socoteală nimănui, nu e obligat să consulte populația, lucru pe care îl și recunoaște când amenință că nu mai spune nimic, de teamă să nu-i fure cineva jucăriile. Nimeni nu poate fura nimic, domnilor, atâta timp cât spuneți adevărul, numai că, așa v-ați obișnuit. Să mințiți! Să insultați! Să atacați! Să încercați să prostiți lumea și v-a mers o vreme, doar că acum aveți grupul consilierilor liberali care vă stă ca un ghimpe-n coastă. Și vă va sta și de acum înainte, fiți siguri de asta!

Primarul Hava își poate asuma Cetatea, nu avem nimic împotrivă. O și face, de fapt. În cazul acesta, primarul Hava să își asume și lipsa locurilor de muncă, după care strigă albaiulienii de ani de zile și nu îi aude nimeni. Câte locuri de muncă a creat Cetatea? Câte locuri de muncă ați creat dumneavoastră, domnule primar?

Poveștile pe care le vinde Mircea Hava, acompaniat de Dorin Nistor, fac parte dintr-un mod de viață, pe care albaiulienii nu îl agreează. Ați ști asta, dacă v-ați obosi să stați de vorbă cu ei, să îi ascultați. Actualul primar din Alba Iulia se leagă de nodul rutier Alba Iulia Nord, pe care și-l asumă brutal, uitând să spună că demersurile făcute, prin niște adrese scrise mecanic, sunt una, iar intervențiile susținute, sunt alta. Nodul rutier Alba Iulia Nord, la fel ca și cel de la Decea, este rezultatul înțelegerii dintre vicepreședintele CJ Alba, liberalul Florin Roman, și Mircea Pop, fostul director al CNADR, înțelegere care s-a perfectat în cadrul întâlnirii la care a participat și Mircea Hava. PDL a pus frână autostrăzii, ca să țină Alba Iulia în izolare economică și în șomaj galopant, sperând că lumea, prea săracă și prea umilită, dă ceva bănuți pe iluziile vândute de Mircea Hava și PDL. Dacă voiau cu adevărat să facă ceva și în sensul acesta, o făceau pe vremea când erau la guvernare.

Manipularea grosolană nu mai ține, stimabililor, iar cât privește racordarea Cugirului la autostradă, vă permiteți să luați în derâdere intervențiile celor care încearcă să repare ceea ce ați făcut voi, cei care ați scos Cugirul din proiectul autostrăzii.

În ton cu primăvara lui Dorin Nistor și a virozelor care pot tulbura creierul, vă reamintesc că noi, liberalii, am spus un ”NU” hotărât tăierii Parcului Custozza și ne menținem în continuare ideea că Alba Iulia are nevoie de spații verzi. Nu suntem împotriva proiectelor bune pentru comunitate, dar îl acuzăm pe primarul în funcție, Mircea Hava, că nu a pus nimic în locul parcului Custozza, în alt loc. Într-un oraș în care lumea are nevoie de aer curat, de spații verzi, de atenție din partea administrației, de locuri de muncă, pentru că nu au cu ce trăi, trezit din hibernare, într-o primăvară ce i se pare curioasă, Dorin Nistor vorbește de valoare, idei, potență și cameleonism. Pe bune?!

Gabriel PLEȘA, vicepreședinte PNL Alba, liderul grupului de consilieri locali ai PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni, a anunțat primarul Cristian Dan Pașca. Investiția de peste 8 milioane de lei urmează  să fie finalizată în următorii doi ani. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea