Rămâi conectat

Ştirea zilei

În prima zi după relocarea ursului de la Pâclișa, în zona Șugag a fost atacată o stână. Mistreţii şi urşii fac ravagii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În prima zi după relocarea ursului de la Pâclișa, în zona Șugag a fost atacată o stână. Mistreţii şi urşii fac ravagii

Aproape zilnic, locuitorii satelor Arţi, Bârsana, Mărtinia şi Tău Bistra, sate aparţinânând comunei Şugag, vin la primărie şi reclamă că porcii mistreţi le strică culturile de cartofi şi fâneţele. Se ştie că în zona de munte doar cartoful este baza, iar fâneţele produc fân pentru hrana animalelor, pe timpul iernii.

Din păcate, acestea sunt distruse de porcii mistreţi. La fel sunt atacate şi animalele domestice de către urşii care bântuie în partea de jos, cât şi în satele de vacanţă Luncile Prigoanei şi Poarta Raiului. Acolo au rupt capacele europubelelor în căutarea hranei, au împrăștiat gunoiul.

Nu-i de-ajuns, avem destui urşi pe raza comunei, am observat că s-au îngrijit mai “marii pădurilor” să ne facă cadou urşi. Dacă au atacat în zona Alba, de ce n-ar ataca şi în zona Şugag?!

Încă din prima zi după relocare o stână a fost atacată, deja s-au făcut pagube. El sau altul. Nu înţeleg de ce autorităţile din România ţin mai mult la animalele sălbatice decât la cele domestice. La orice oră pot fi atacaţi şi oamenii, ce este de făcut?

Sigur o să ni se spună ca oamenii să-şi închidă animalele şi terenurile, dar mai bine ar fi închise răpitoarele, că nu merg animalele domestice peste ele, ci invers…

Acest lucru a fost semnalat de foarte mulţi ani dar în zadar ne zbatem şi ne luptăm cu morile de vânt. Ca cetăţean şi primar al comunei Şugag sunt foarte indignat de toate aceste aspecte. În urmă cu un an și jumătate au fost omorâte de urs niște vite, s-a constituit o comisie care s-a deplasat la faţa locului, s-au promis despăgubiri şi păgubitul a rămas cu paguba.

Este revoltător ce se întâmplă, cum se poate aşa ceva, o să asistăm la depopularea satelor, în zadar primăria a investit în alimentări cu apă, curent, drumuri și altele.

Locuitorii vor lăsa tot ce au agonisit într-o bună zi şi o să plece. Trist! (C.J.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea