Rămâi conectat

Actualitate

În perioada 14-20 octombrie, polițiștii vor verifica autovehiculele destinate transportului rutier de marfă și persoane

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În săptămâna curentă, polițiștii rutieri din județul Alba verifică autovehiculele destinate transportului de mărfuri și persoane. Activitățile au loc în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 14 – 20 octombrie, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin structurile de poliție rutieră, desfășoară o acțiune care are ca scop prevenirea accidentelor de circulație produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane cu o capacitate mai mare de 8 + 1 locuri și de transport marfă, cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

 În cadrul controalelor, polițiștii au în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurii de siguranță, folosirea corectă a telefonului mobil, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, existența documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

 În primele două zile de acțiune, au fost verificate 231 de autovehicule de transport marfă și persoane și au fost constatate 78 de abateri, de natură contravențională, din care 7 de la normele prevăzute în legi speciale referitoare la acest tip de transport și 71 la normele privind circulația rutieră pe drumurile publice, prevăzute de OUG 195/2002.

 Totodată, au fost efectuate 134 de testări cu aparatul etilotest, fără a fi constatate situații în care șoferii să conducă sub influența băuturilor alcoolice.

 Polițiștii au depistat 21 de conducători auto profesioniști care nu au respectat regimul legal de viteză și 3 care foloseau telefonul mobil în timp ce conduceau. Au fost reținute două permise de conducere.

De exemplu, polițiștii Serviciului Rutier l-au depistat, pe raza localității Lancrăm, pe șoferul unui camion care folosea telefonul mobil în timp ce conducea cu viteză peste limita legală admisă. Acesta a fost sancționat contravențional, cu 4 puncte amendă și i-a fost suspendat permisul de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe DN 1, între Alba Iulia și Lancrăm, a fost depistat un camion care, pentru remorca atașată, avea inspecția tehnică periodică expirată. Conducătorul camionului a fost sancționat contravențional, iar polițiștii au ridicat certificatul și plăcuța de înmatriculare a remorcii, aceasta fiind imobilizată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea