Rămâi conectat

Ştirea zilei

În municipiul Alba Iulia, 4 firme în cursa pentru contractul de 4,6 milioane de euro privind amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În municipiul Alba Iulia, 4 firme în cursa pentru contractul de 4,6 milioane de euro privind amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi.

Patru firme, dintre care trei care prestează deja servicii pentru Primăria Alba Iulia, au depus oferte în cadrul licitației în valoare de 4,6 milioane de euro privind atribuirea contractului de lucrări de amenajare și întreținere a spațiilor verzi. Este vorba despre S.C. Sport Turism, S.C. Luxor LTD, S.C. Garden Center Grup și S.C. Polaris M Holding.

Contractul ce va fi încheiat cu firma ce va câştiga licitaţia se va întinde pe o perioadă de patru ani şi are o valoare estimată de 21.963.188.16 lei, fără TVA. Primăria Alba Iulia a publicat, la începutul lunii martie, anunţul de licitaţie privind serviciile de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi din municipiu, în prezent serviciile de acest gen desfășurându-se în baza unui contract încheiat în 2012 cu 3 firme (Luxor LTD SRL Alba Iulia, Salprest SRL Alba Iulia și Sport Turism SRL 23 August (județul Constanța).

Primăria Alba Iulia încearcă încă din 2017 să încheie un nou contract, însă procedura a avut parte de multe contestații și chiar procese în instanță.

Valoarea estimată a viitorului contract este neschimbată, însă de această dată serviciile de amenajare și întreținere a spațiilor verzi se vor presta pe doar 2 loturi, în loc de 3. Potrivit documentaţiei, autoritatea contractantă va încheia un acord-cadru pentru perioada celor 4 ani având ca obiect: ”Amenajarea și întreținerea zonelor verzi în municipiul Alba Iulia Lot I și II, în conformitate cu cerințele din Caietele de sarcini. (…) Valorile estimate ale acordurilor cadru aferente pentru cele două loturi sunt următoarele: Lotul I – 11.149.737,24 lei, fără TVA, pe o perioadă de 4 ani, respectiv 2.787.434,32 lei, fără TVA, pentru cea mai mare valoare a unui contract subsecvent ce urmează a fi atribuit. Lotul II – 10.813.450,92 lei, fără TVA, pe o perioadă de 4 ani, respectiv 2.703.362,73 lei, fără TVA, pentru cea mai mare valoare a unui contract subsecvent ce urmează a fi atribuit. Valoarea estimată a fost determinată din prețurile contractate de municipiul Alba Iulia în anii precedenți”.

Printre activităţile descrise în caietul de sarcini se regăsesc următoarele: curăţarea spaţiilor verzi, tunderea şi curăţarea gardurilor vii, cositul zonelor verzi, plantat flori, îndepărtat flori din rondouri şi scuaruri, plantat gard viu la un rând sau două rânduri, plantat arbori şi arbuşti foioşi şi răşinoşi, săpat farfurii la arbori şi arbuşti, toaletarea arborilor etc.

Firma care va câştiga contractul pentru următorii patru ani va derula şi activităţile de aplicare a tratamentelor fitosanitare şi de administrare a îngrăşămintelor chimice. În total, este vorba despre zeci de activităţi, pentru care au fost prevăzute cantităţi minime şi maxime, cuantificate în metri pătraţi (suprafeţe amenajate), ore (udare plante, închiriere buldoexcavator etc.) şi bucăţi (nr. de flori sau arbuşti plantanţi, toaletaţi etc).

Câştigătorul licitaţiei va fi desemnat agentul economic care va propune preţul cel mai scăzut, iar în cazul unei egalităţi se va solicita o reofertare a serviciilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea