Rămâi conectat

Ştirea zilei

În „Mica Romă”, începe bătălia pentru titlul de campioană la volei feminin | Volei Alba Blaj şi CSM Târgovişte se înfruntă, astăzi şi mâine, în Sala „Timotei Cipariu” în primele două jocuri ale finalei mari

Publicat

în

Volei Alba Blaj - CSM Targoviste 57„Mica Romă” este în sărbătoare, Volei Alba Blaj, mândria urbei se bate pentru al doilea an consecutiv pentru titlul de campioană. La fel ca şi în 2015, în faţa ambiţiei formaţiei conduse de Darko Zakoc stă CSM Târgovişte, rivala ce a eliminat-o recent în semifinalele Cupei României, de la Piatra Neamţ (3-2, după ce a fost condusă cu 2-0), producându-i primul eşec al sezonului.

În această după amiază, în Sala “Timotei Cipariu” începe marea bătălie pentru titlul de campioană, combatante fiind cele mai valoroase echipe ale stagiunii, primele două jocuri fiind programate astăzi de la ora 18.15 şi mâine, de la ora 15.00 (ambele televizate pe Digi Sport 4). Lider invincibil la finele sezonului regulat, Volei Alba Blaj are avantajul disputării a trei din cele cinci jocuri din finală în propria sala, unde va fi, fără îndoială o atmosferă de senzaţie, o adevărată nebunie! Rivalele conduse de antrenori sârbi, Darko Zakoc (Blaj) şi Zoran Terzic (Târgovişte) dispută reeditarea finalei din sezonul precedent, ambele având pretenţii să să se încoroneze acum regina voleiului autohton feminin.

*Gheorghe Rotar: “A doua finală consecutivă reprezintă un  eveniment de seamă. Vrem titlul”

Gheorghe Rotar, primarul urbei blăjene, artizanul, alături de CJ Alba, al acestei ascensiuni a celui mai mic municipiu din România câştigător al titlului de campioană (exceptând Urziceni, la fotbal), este optimist înaintea jocurilor fierbinţi pentru cununa de lauri. „Vrem să cucerim al doilea titlu consecutiv, sperăm să şi reuşim, cu toate că o finală rămâne o finală. Însăşi calificarea în finala mare al doilea an la rând reprezintă un eveniment de seamă, un rezultat remarcabil, care dovedeşte perseverenţă, seriozitate şi constanţă. Suntem încrezători şi optimişti, noi cei din partea administrativă am asigurat ce a depins de noi, salariile sunt plătite la zi, deci n-ar fi niciun impediment în atingerea obiectivului”, a precizat edilul Blajului.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Sergiu Ştefănescu: “Trebuie să jucăm voleiul pe care-l ştim”

Dacă gruparea dâmboviţeană a câştigat biletele pentru ultimul act abia luni, în al 5-lea joc cu CSM Bucureşti, Volei Alba Blaj a beneficiat de o pauză mai îndelungată, ultimul joc fiind acum două săptămâni în Cupa României, tocmai împotriva adversarei din finală. Sergiu Ştefănescu, preşedintele clubului blăjean consideră că şansele în acest duel sunt împărţite, mizând însă pe sprijinul publicului local. “Nădăjduim ca spectatorii să fie aproape de noi, să ne încurajeze în momentele dificile. Este nevoie să ne gândim că am muncit foarte mult pentru a ajunge în postura să ne apărăm titlul, am făcut multe sacrificii şi este nevoie să rămânem echilibraţi, cu capul pe umeri. În această finală şansele sunt egale, va fi dificil, datele problemei diferă total faţă de anul trecut sau Cupa României, semifinala pe care am uitat-o deja. Avem atuurile noastre, abordăm fiecare meci în parte, pas cu pas, iar dacă vom etala voleiul pe care-l ştim şi-l putem juca, nu avem cum să nu ne impunem”, a menţionat Sergiu Ştefănescu.

 

 

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

La vară vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția aici puteți face asta”

Publicat

în

La vară vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția aici puteți face asta”

În cursul acestei veri, cel târziu în august, Complexul Balnear de la Ocna Mureș își va deschide porțile pentru toți cetățenii județului Alba, dar și pentru turiștii veniți la tratament sau în vacanță.

Potrivit primarului orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler, în funcție de cât de repede va fi livrat transformatorul de care băile au nevoie, Baza de Tratament și Agrement se va deschide în luna iulie sau cel târziu la începutul lui august.

„Suntem pe ultima sută de metri, însă avem și câteva luni de întârziere. Noi am programat să dăm drumul acestei investiții undeva la sfârșitul lunii mai, însă cel mai probabil n-o să putem deschide decât pe sfârșitul lunii iulie sau în august. nu depinde doare de noi, investiția este în procent de 99% gata, însă depindem de un anumit transformator care trebuie adus din străinătate și după cum știți războiul din Ucraina îngreunează fabricarea acestui transformator, pentru că sunt anumite componente speciale care trebuie aduse din altă parte. Fabricantul ne-a promis că în perioada 10-15 iunie o să-l avem și vom putea deschide pe sfârșitul lunii iulie sau începutul lui august. În vara acestui am vom deschide acest Complex Balnear”, a spus Silviu Vințeler la Radio Unirea FM.

Elit - Gustul Desăvârșit

Primarul Silviu Vințeler a spus că plățile sunt la zi, nu sunt datorii, atât Consiliul Județean că și Consiliul Local și-au achitat fiecare partea de contribuție pentru investiție, probleme sunt doar cu întârzieri de livrare ale unor produse care trebuie montate la Baza de Tratament.

Potrivit edilului la acest moment se lucrează la alimentarea cu saramură a celor două bazine interioare, iar în momentul în care va fi curent vor începe probele tehnologice.

„Noi direct vom încerca să pornim cel puțin cu 30-35 de persoane acolo, vedem cum creștem acest număr de persoane, pentru că nu vor fi suficienți. O să avem mai multe discuții cu partenerul nostru, Consiliul Județean, să stabilim și partea de organigramă, în următoarea perioadă și partea de proceduri pe care le facem noi în regie proprie și pe care le vom concesiona unor operatorii privați.

Cel mai important lucru în această bază de tratament este partea medicală. Noi am numit-o Baza de Tratament și Agrement, dar vrem să ne axăm cel mai mult pe partea medicală, pentru că saramura de la Ocna Mureș și saramură scoasă din adâncime are proprietăți mai diferite față de alte băi care fac aceste tratamente. Această saramură conține și sulf și alte componente care sunt foarte benefice pentru anumite tratamente medicale”, a mai declarat Silviu Vințeler.

Turiștii și localnicii sunt așteptați să se bucure de o gamă largă de facilități oferite de Baza de Tratament și Agrement, odată ce aceasta va fi deschisă.

„Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția la Ocna Mureș se poate face acest lucru. O să avem mai multe proceduri medicale: împachetări cu nămol, băi galvanice, masaj, saună umedă sau uscată, bazine cu apă sărată la diferite salinități și diferite temperaturi, o să fie un bazin special pentru tratament care va avea o salinitate mai mare și temperatură mult mai mare a apei. Dacă discutăm de partea de agrement avem bazine mari, cu apă sărată și apă dulce care vor fi încălzite la diferite temperaturi în funcție de condițiile care trebuie create”, a spus edilul din Ocna Mureș despre facilitățile Complexului.

Dezvoltarea turismului balnear în zona Ocna Mureş va contribui la generarea unor beneficii durabile pentru comunitățile locale, va asigura o diversificare a surselor de venit pentru actorii locali și va oferi premisele necesare creării unui sector economic viabil și sustenabil. Susținerea și stimularea activității de turism la nivel județean și local urmărește în esenţă crearea unui număr substanțial de locuri de muncă, acestea putând contribui la bunăstarea economică a locuitorilor. Asocierea între Județul Alba, prin Consiliul Județean Alba, cu orașul Ocna Mureş, prin Consiliul Local al Oraşului Ocna Mureş, pentru realizarea în comun a acestui obiectiv crează premisele valorificării potenţialului natural şi antropic al zonei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Daniel Rusu, fost deputat de Alba din partea AUR,  a trecut la partidul Alternativa Dreaptă

Publicat

în

FOTO| Daniel Rusu, fost deputat de Alba din partea AUR,  a trecut la partidul Alternativa Dreaptă

Trei deputați independenți vor reprezenta, în Parlament, începând de miercuri, partidul Alternativa Dreaptă format de urmașii Monicăi Macovei și un fost deputat PNȚCD.

După Congresul AUR în care a fost ales președinte unic George Simion, deputații Daniel-Gheorghe Rusu, Dănuț Aelenei și Nicolae Roman au intrat într-un conflict cu noua conducere a formațiunii. Rezultatul a fost demisia celor 3 deputați din grupul AUR, urmată de excluderea recentă a acestora din partid.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ei s-au alăturat, miercuri, formațiunii Alternativa Dreaptă, care va avea de acum reprezentare parlamentară. „Am tatonat câteva săptămâni mai multe partide cu nișă patriotică, suveranistă, cu dragoste de țară”, au explicat deputați independenți. „Am găsit un partid care să reprezinte valorile pentru care am intrat în Parlamentul României și am găsit ce n-am găsit în altă parte, oameni de caracter”, au mai spus aceștia.

Deputații vor intra în conducerea partidului dar „nimeni nu este mai mare decât proiectul” așa că partidul se va conduce în echipă pentru că partidele de lider „se duc în cap”.

Alternativa Dreaptă s-a înființat în 2019 prin fuziunea între partidele M 10 (fosta formațiune a Monicăi Macovei) și Forța Moldova (partid fondat un fost deputat PNȚCD, Traian Rînja). Partidul are o doctrină de dreapta, conservator, creștin-democrat.

sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Doctorul Hurani Majid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipal Aiud

Publicat

în

Doctorul Hurani Majid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipal Aiud

Doctorul Hurani Mujid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipial Aiud, începând de azi, 25 mai.

„Începând de astăzi, 25 mai 2022, domnul Dr. Hurani Majid revine pe postul de director medical în cadrul Spitalului Municipal Aiud.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe această cale îi mulțumim pentru activitate domnului Dr. Burchiu Daniel și îi transmitem mult succes noului director medical!”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud, prin intermediul paginii de socializare.

În trecut, medicul primar cardiolog Hurani Majid, alături de colega sa Dr. Groza Ioana, a fost implicat într-o premieră medicală la Spitalul din Aiud și anume salvarea unui pacient de 70 de ani, prin aplicarea trombolizei farmacologice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare