Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

În luna august, 118 persoane au ajuns la Spitalul Judeţean din Alba cu plagă muşcată de câine

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tragedia din Bucureşti în care un copil de 4 ani a murit după ce a fost atacat de maidanezi a îngrozit o ţară întreagă, dar şi pe aleşii poporului care au votat o lege care prevede eutanasierea câinilor fără stăpân, care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile lucrătoare de când ajung în adăposturi.

În luna august 118 persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba cu plagă muşcată de câine. În acest sens trebuie făcute câteva precizări: cele 118 persoane au ajuns la urgenţă cu plagă muşcată de câine, nu ştim câţi dintre ei au fost muşcaţi de maidanezi, de câinii altora sau chiar de proprii câini. Nu ştim care este numărul total al cetăţenilor din Alba muşcaţi de câini în luna august, dar cert este că aproape 120 de persoane, în 30 de zile, au ajuns la spitalul din Alba Iulia, pentru a primiri îngrijiri medicale şi pentru a evita riscurile unei infecţii.

Astfel, potrivit amendamentelor adoptate marţi de Camera Deputaţilor, „câinii fără stăpân vor fi cazaţi în adăposturile serviciilor pentru gestionarea câinilor fără stăpân, pentru o perioadă de 14 de zile lucrătoare. Populaţia trebuie informată despre existenţa adăpostului, programul de vizitare, posibilitatea de adopţie sau revendicare, prin afişare la sediul adăpostului şi al serviciului specializat”.

Animalele bolnave incurabil, declarate ca atare, în urma unui examen medical, efectuat de medicul veterinar, vor putea fi eutanasiate de îndată, menţionează un alt articol al legii.

Este regretabil că am ajuns în situaţia ca o lege care prevede omorârea în masă a animalelor să fie adoptată cu  266 de voturi „pentru”, 23 de voturi „împotrivă” şi 20 de abţineri, pentru a masca incompetenţa celor care nu au făcut adăposturi pentru animalele străzii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea