Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

În Liga a 3-a, șase etape modeste pentru Unirea Alba Iulia, Metalurgistul Cugir și Industria Galda! Zestre înjumătățită, comparativ cu stagiunea anterioară

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Seria a 5-a a Ligii a 3-a este una cu mult mai dificilă decât anticipau în intersezon reprezentantele Albei, Unirea Alba Iulia, Metalurgistul Cugir și Industria Galda!

Un fapt dovedit de parcursul celor trei echipe din județ în primele șase etape ale stagiunii în curs. Venite din Seria a 4-a, una considerată superioară valoric, “albanezele” s-au trezit cu rezultate sub așteptări, departe de pretenții. Elocventă este comparația cu sezonul trecut, în care după trecerea a șase etape, conjudețenele aveau 24 de puncte, dublul zestrei din această ediție. Este un regres evident, care vorbește de la sine despre rezultatele modeste în ansamblu trecute în dreptul divizionarelor terțe ce ne reprezintă.

Într-o serie extrem de echilibrată, cu 9 echipe “întinse” pe un singur punct (Minaur Baia Mare: locul 5, cu 8 puncte, respectiv CSC Sânmartin – locul 13, cu 7 puncte), cel mai bine stă Unirea Alba Iulia, cu 7 puncte (poziția a 8-a), în vreme ce Metalurgistul Cugir și Industria Galda de Jos sunt pe poziții retrogradabile, gruparea de sub Drăgana pe 14 (5 puncte), iar echipa condusă de Paul Ciucă a preluat “lanterna roșie”, firesc, în urma celor șase înfrângeri din tot atâtea jocuri. Și să mai adăugăm ceva, în ultimele două etape conjudețenele au cucerit un singur punct, remiza de pe “Cetate” a echipei lui Mihai Manea, care însă a pierdut primele puncte interne.

Dar iată comparațiile ce vorbesc de la sine despre declinul conjudețenelor:

*Unirea Alba Iulia: ediția trecută – locul 7 (9 puncte), ediția actuală – locul 8 (7 puncte); *Metalurgistul Cugir: ediția trecută – locul 4 (12 puncte); ediția actuală – locul 14 (5 puncte); *Industria Galda: ediția trecută – locul 14 (3 puncte); ediția actuală – locul 16 (zero puncte).

Alte borne negative: găldenii nu au înscris în fața fanilor, uniriștii au pierdut cele trei jocuri externe, “roș-albaștrii” – fără victorie acasă. Totalizând, bilanțul formațiilor din Alba cuprinde trei victorii, tot atâtea remize și… 12 înfrângeri, un parcurs dezamăgitor.

*Metalurgistul și Industria, pe locuri retrogradabile

Mai mult, în runda viitoare, prima care se dispută în octombrie, vin examene extrem de grele, Industria jucând acasă cu liderul Luceafărul Oradea, Metalurgistul pe teren propriu cu Sănătatea Cluj, iar “alb-negrii” se deplasează la Recea. Stagiunea se apropie de mijlocul turului, deci nu ar mai fi loc de pași greșiți pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda de Jos, prinse momentan în  hora retrogradării, găldenii având și cel mai modest golaveraj al seriei (3-17) consecință a rușinii de la Recea (2-8)

Puncte acumulate de echipele din Alba în cele șase runde: *etapa 1: zero puncte; *etapa a 2-a: 4 puncte (victorie Unirea cu Gloria Bistrița, remiză Metalurgistul la Dej); *etapa a 3-a: un punct (egal Metalurgistul acasă cu Minaur Baia Mare); *etapa a 4-a: 6 puncte (victorii Metalurgistul Cugir – la Galda și Unirea Alba Iulia, cu CSC Sânmartin); *etapa a 5-a: zero puncte; *etapa a 6-a: un punct (egal Unirea Alba Iulia, acasă cu Sticla Arieșul Turda).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Se trage cortina peste Liga 3 cu derby „de Alba” CSM Unirea Alba Iulia – Industria Galda | Metalurgistul Cugir, deplasare în ultima rundă,

Dan HENEGAR

Publicat

în

Se trage cortina peste Liga 3 cu derby „de Alba” CSM Unirea Alba Iulia – Industria Galda, la Zlatna, Metalurgistul Cugir, deplasare în ultima rundă, ambele jocuri sunt vineri, 24 mai Dacă CS Universitar Alba Iulia, singura reprezentată a județului în play-off, a intrat săptămâna trecută în vacanță, în acest weeekend, mai precis vineri, 24 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea