Rămâi conectat

Cultură Educație

În judeţul Alba s-au format şase consorţii şcolare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Până ieri, 9 ianuarie, la termenul limită prevăzut de Legea educaţiei naţionale, în judeţul Alba s-au constituit 6 consorţii şcolare, acestea primind deja acordul de oportuntitate din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, ne-a declarat prof. Cornel Sandu, şeful IŞJ Alba.
Astfel, la Aiud, Blaj şi Cugir s-au reunit în consorţii aproape toate unităţile de învăţământ din localităţile respective, grădiniţe, şcoli, licee, colegii. La Alba Iulia, s-a înfiinţat un singur consorţiu şcolar, format din Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, Şcoala „Mihai Eminescu” şi Şcoala „Avram Iancu”. Din acest semestru vor mai funcţiona un consorţiu şcolar în Munţii Apuseni, la Avram Iancu – Vidra, şi unul în zona Sebeş, la Gârbova – Câlnic. După data de 10 ianuarie, componenţa consorţiilor şcolare şi lista publicată pot fi modificate numai după informarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Hotărârile consorţiului şcolar se iau în şedinţa unită a CA ale tuturor unităţilor de învăţământ partenere, cu votul a cel puţin 2/3 din membrii fiecărui CA, iar secretariatul consorţiului şcolar este asigurat prin rotaţie, anual, de reprezentanţii legali ai unităţilor de învăţământ.
„Prin constituirea consorţiilor şcolare se poate folosi în comun baza materială a unităţilor de învăţământ componente, se pot organiza acţiuni şi proiecte comune, şi se poate realiza o mai bună mobilitate a personalului didactic între unităţile din consorţiu”, a declarat prof. Cornel Sandu.
De altfel, odată cu eliminarea consursului unic de titularizare la nivel naţional, consorţiile şcolare sunt abilitate să organizeze concurs pentru ocuparea posturilor în învăţământul preuniversitar, iar prin renunţarea la transfer şi pretransfer, cadrele didactice titulare se pot muta de la o şcoală la alta din consorţiu fără să fie necesare prea multe formalităţi.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea