Rămâi conectat

Sport

În faza regională a Cupei României, ediția 2022/2023 | CSU Alba Iulia – CS Gheorgheni (Harghita), în 9 iulie

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În noul sezon, Cupa României va avea un nou format, mai atractiv, startul în competiție urmând a se da cu desfășurarea fazei regionale. Cele 42 de câștigătoare din fiecare județ se vor lupta pentru 7 locuri în turul următor, echipele fiind împărțite în 7 regiuni, în grupe a câte 3 formații. În regiunea 3, Sibiu, Mureș și Brașov alcătuiesc grupa 1, iar Harghita, Covasna și Alba au fost repartizate în Grupa 2.

CS Universitatea Alba Iulia, câștigătoarea eventului județean și recent promovată în Liga a 3-a (dublă victorie în barajul cu CSO Baraolt, Covasna, scoruri 11-2 și 7-1), are însă un singur meci de disputat întrucât în Covasna nu s-a organizat faza județeană. Programul stabilit de FRF cuprinde întâlnirile Harghita – Covasna (6 iulie), Alba – Harghita (9 iulie) și Covasna – Alba (13 iunie), dar se va juca doar partida CS Universitatea Alba Iulia – CS Gheorgheni (Harghita), sâmbătă, 9 iulie, de la ora 18.00, pe “Cetate”.

 

Câștigătoarele grupelor vor susține finala regiunii, iar echipa câștigătoare va primi trofeul Cupei României pentru regiunea respectivă și se va califica mai departe în faza următoare. Finala regiunii este prevăzută în 16 iulie, de la ora 17.30, pe terenuri neutre (vor fi decise de FRF). În Grupa 1 vor concura ACS Târgu Mureş (Mureș), Inter Stars Sibiu (Sibiu) și ACSM Codlea (Brașov, locul 2 în Liga 4). Reprezentanta județului Mureș a învins la baraj tocmai pe CS Gherogheni, oponenta studenților, scor 6-3 și 4-1, iar Inter Stars Sibiu a ratat promovarea cu Olimpic Zărnești (Brașov, 1-1, 1-2).

În etapa a doua, denumită turul 1, vor participa 76 de echipe, respectiv cele 7 câștigătoare de regiune și 69 de echipe din Liga 3. Mai precis, în 17 august, vor intra și două conjudețene ce au activat în Liga 3, CS Ocna Mureș și Unirea Alba Iulia, iar Metalurgistul Cugir va debuta abia în turul 2 (cele 38 de calificate din turul întâi, 19 din Liga 3 și una din Liga 2).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Crăciunelu de Jos, campioana din Alba, la faza regională a Cupei Satelor, luni, 29 aprilie

Dan HENEGAR

Publicat

în

Crăciunelu de Jos, campioana din Alba, la faza regională a Cupei Satelor, luni, 29 aprilie Echipa comunei Crăciunelu de Jos va participa luni, 29 aprilie, la faza regională a Cupei Satelor. Turneul este prevăzut la Șelimbăr (județul Sibiu) și reunește 5 formații: Crăciunelu de Jos (Alba), Vulcan (Brașov), Șelimbăr (Sibiu), Zetea (Harghita) și Sâncraiu de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea