În două localități din județul Alba vor fi dezvoltate ”Mall-uri țărănești”, pe bani europeni – noul trend „eco” în relansarea economiilor rurale

Paul Voicu - Primar 2020

Trend „eco” în relansarea economiilor rurale, la Zlatna și Săsciori vor fi dezvoltate, pe bani europeni, mall-uri țărănești.

Dezvoltarea unor rețele de mall-uri țărănești, în care producătorii locali își pot desface liniștiți produsele originale, de-ale locului, pare să fie noul trend în dezvoltarea pe criterii „eco” a României. Cu suportul logistic al GAL Valea Ampoiului – Valea Mureșului, în Alba vor prinde contur două mall-uri de acest fel: la Zlatna și Săsciori, pe structura și tradiția vechilor târguri de țară care se țineau în aceste locuri.

ELIT

„Din 13 primării (Almașu Mare, Blandiana, Bucium, Ceru Băcăinți, Ciuruleasa, Meteș, Pianu, Săsciori, Șibot, Săliștea, Vințu de Jos, Romos, Zlatna), 9 au depus diferite proiecte și au semnat, prin GAL Valea Ampoiului – Valea Mureșului; mai sunt de venit Pianu, Săsciori și Șibot” spune președintele GAL-ului, Constantin Bârsan.

În opinia președintelui Bârsan, proiectul depus de orașul Zlatna este unul deosebit de interesant, în sensul că la final va resuscita economia locală, ajutându-i pe producători să-și desfacă produsele agricole.

Mihail David - 2020

”În hala alimentară din centrul orașului Zlatna, care va fi renovată prin GAL, se va dezvolta un concept de mall țărănesc, cu produsele tradiționale de pe Valea Ampoiului. Zlatna este și o poartă de intrare în Apuseniul turistic. Intenționăm ca același concept să-l replicăm și la Săsciori. Acolo au fost unele întârzieri, legate de proprietatea asupra terenului unde va fi amenajat mall-ul țărănesc. Au rezolvat cu întabularea terenului, au avut de rezolvat o situație generată de faptul că trecea și o conductă mare de apă pe acolo…

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Proiectantul deja lucrează, iar în iulie va fi depus proiectul la noi. Amplasarea pieței de la Săsciori este foarte bună, în calea DN 67 C, Transalpina, iar dacă vor avea un manager de piață descurcăreț, vor face un lucru grozav acolo. E pe traseul turistic. La potențialul comunei Săsciori, dacă un pic se străduiesc, mall-ul țărănesc va fi o investiție de viitor.

Noi îi susținem, le susținem ideile. Practic, va fi refăcut vechiul târg de la Săsciori. În vechime, aici era un târg mare, chiar la confluența celor care veneau de la șes, dinspre Sebeș, cu cei de la Mărginimea Sibiului, Șugag, Săsciori, Pianu. Aici își schimbau mărfurile, experiența etc. Pe lângă celelalte proiecte menite să ridice calitatea vieții oamenilor, crearea de piețe pentru produsele tradiționale românești au un impact mare și de viitor pentru zonele unde sunt amenajate”, mai explică președintele GAL Valea Ampoiului – Valea Mureșului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...