Rămâi conectat

Sport

În cursa pentru evitarea retrogradării, CS Ocna Mureș și-a fixat perioada de pregătire și amicalele

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Ocna Mureș, nou-promovata în eșalonul terț, iernează pe penultima poziție a ierarhiei Seriei a 9-a din Liga a 3-a.

“Soda dragă” a strâns doar șase puncte (victorii cu conjudețenele Unirea Alba Iulia și Industria Galda de Jos) în cele 10 etape disputate și are emoții mari în privința obținerii permanenței pe a treia scenă, cu doar 8 jocuri rămase la dispoziție. Scopul ferm al grupării din orașul salin este evitarea retrogradării, pentru a evita astfel repetarea episodului din trecutul apropiat când după o promovare în Liga a 3-a a urmat retrogradarea imediată! În consecință, oficialii clubului au alcătuit programul pregătirii invernale, data reluării antrenamentelor fiind fixată în 18 ianuarie 2021, la fel ca CSO Cugir și Unirea Alba Iulia.

Antrenorul principal Gabriel Cotoară își dorește mult un cantonament centralizat la domiciliu, în intervalul 1-6 februarie (când este și vacanța intersemestrială, tocmai pentru a pune la punct capitolul pregătirii fizice, după ce vara trecută nu prea a fost timp de așa ceva din pricina barajului de promovare din august. De asemenea, ocnamureșenii și-au fixat și țintarul jocurilor de verificare, 7 la număr, astfel: Viitorul Cluj (juniori), în 30 ianuarie; dublă cu Măgura Cisnădie (6 și 24 februarie, formația din Siiu urmând să susțină două jocuri și cu Unirea Alba Iulia); Someșul Deș (13 februarie), Unirea Ungheni (20 februarie), Gaz Metan Mediaș II (27 februarie), o dată liberă fiind 6 martie.

*Achiziții, de la Industria Galda

“Alb-albaștrii” intenționează să-și întărească efectivul, iar campania de achiziții se bazează în proporție covârșitoare de deznodământul evenimentelor din curtea Industriei Galda de Jos. S-au purtat deja discuții preliminarii cu Cătălin Suciu, Frențiu, Haiduc, Tegbo sau Cioară, jucători experimentațo, doriți de urgență la Ocne, dar trebuie să se mai aștepte până la mijlocul lunii viitoare, când jucătorii în cauză vor ști dacă vor primi dezlegările sau vor continua în “galben-albastru”.

Momentan, actualii echipieri ai CS Ocna Mureș sunt în vacanță, cu drepturile salariale la zi, discuții fiind asupra modalității de plată pe lunile decembrie și ianuarie, când este întreruptă activitatea fotbalistică. Oricum, din rațiuni financiare, ținând cont de problemele economice iscate de pandemie, bugetul fiind asigurat de Consiliul local Ocna Mureș, în primăvară efectivul la cuprinde doar 22 de jucători, mai puțin decât în prima parte a campionatului.

Scopul nostru este clar, să rămânem în Liga a 3-a și pentru aceasta trebuie să ne întărim lotul. Deocamdată mai așteptăm să vedem ce se va întâmpla la Industria și în funcție de evoluția situației vom decide și la câți jucători vom renunța”, a declarat Gabriel Cotoară, cel mai tânăr antrenor din județ. CS Ocna Mureș, la fel ca Industria Galda de Jos, are cele mai modeste realizări din serie în toamnă, un golaveraj 10-24, cu cel mai slab atac și cea mai permisivă defensivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea