În curând, Google Maps îi va ajuta pe şoferii uituci să îşi amintească unde au parcat!

În curând, Google Maps îi va ajuta pe şoferii uituci să îşi amintească unde au parcat! Google Maps va oferi în curând posibilitatea salvării coordonatelor geografice ale locurilor în care sunt parcate mașinile.

Maps pare să fie la acest moment aplicația preferată a celor de la Google, aceasta beneficiind în ultimele luni de numeroase îmbunătățiri, o atenție de care nu toate aplicațiile Google se bucură. Inginerii companiei lucrează în continuare la diverse facilități prin care să crească funcționalitatea aplicației, iar cea mai nouă pare a viza parcările.

Această funcție permite utilizatorilor să salveze în Google Maps locul în care au parcat. Opțiunea este deosebit de utilă pentru parcările foarte mari, cu mai multe nivele și sectoare, în care se întâmplă destul de frecvent ca proprietarul să piardă timp în căutarea mașinii.

Pentru a folosi această opțiune, utilizatorul trebuie să apese punctul albastru din Google Maps, cel care indică locul în care se află. Se va deschide un meniu care permite, printre altele, salvarea locului în care a fost parcată mașina.

Alături de coordonatele geografice, utilizatorul poate salva imagini și informații în format text, pentru a-și localiza cât mai repede și mai ușor mașina parcată.

Acest gen de facilitate, pe care și Apple Maps o oferă încă de anul trecut, va fi mai dificil de folosit în cazul parcărilor subterane, cum este cazul hypermarket-urilor și mall-urilor. Asta din cauza semnalului slab sau inexistent în astfel de locuri.

Deocamdată, funcția de salvare a locului în care s-a parcat este testată în versiunea beta de Google Maps. Cel mai probabil, aceasta va deveni disponibilă pe scară largă în lunile următoare.

Sursa: profit.ro

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...