În CEWL, Basket Zabiny Brno – CSU Alba Iulia 77-74 | Iar eşec, dar calificare în Final Four-ul Ligii Europei Centrale

CSU Alba Iulia a obţinut calificarea în Final Four-ul Ligii Europei Centrale, după eşecul extern cu Basket Zabiny Brno, scor 74-77 (24-18, 16-23, 21-16, 13-20), în ultimul meci al Grupei A, din cadrul întrecerii continentale.

În “careul de aşi” al CEWL au mai intrat alte două echipe din ţară, Olimpia Braşov şi CSM Satu Mare (ultimul loc se mai dispută) şi sunt şanse mare ca turneul final să se dispute în ţara noastră.

În Cehia, CSU Alba Iulia a început perfect, cu un “run” de 10-0. distanţându-se pe tabelă până la 15-2. Apoi vizitatoarele au redus ritmul, dar şi aşa au condus după primele 10 minute, cu 24-18. Trupa lui Manuel Rodriguez nu şi-a mai regăsit ritmul în “parţialul” secund, când gruparea din Brno a întors scorul profitând de căderea oponentelor, astfel că la mijlocul meciului Zabiny conducea la o diferenţă minimă, 41-40.

Un nou “run” de 10-0, după pauză, în favoarea formaţiei din Cetatea Marii Uniri a liniştit definitiv lucrurile în privinţa calificării (ce se putea rata în cazul unui eşec la mai mult de 19 puncte), chiar dacă scorul s-a mai strâns. În ultimul sfert, Zabiny a căutat o victorie de palmares, ajungând să egaleze, 69-69, când mai erau 3 minute, preluând apoi conducerea 73-69 şi îndreptându-se spre succes întru-un final fără miză!

După 4 eşecuri în Liga Naţională de baschet, CSU a pierdut din nou, dar şi-a atins scopul, însă sâmbătă, 27 ianuarie, din Sala Universităţii “1 Decembrie 1918”, cu ICIM Arad, contracandidata la calificarea în play-off, va avea un meci de foc.

Au marcat: Ashley Morrissette – 23 de puncte, Marta Fodor – 15, Ana Radovici – 15, Jessica January – 13, Tyshara Fleming – 6, Alina Crăciun – două; Cristiana Cutaș, Lejla Omerbasic, Diana Ignat, Andreea Fleșer. Antrenor Manuel Rodriguez.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...