În ce condiții ar putea intra municipiul Alba Iulia în SCENARIUL ROȘU: Rata de incidență, la nivel alarmant

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Municipiul Alba Iulia a ajuns la o rată a incidenței de 2.92/1000 de locuitori, fiind pe un ingrijorător loc doi la nivel național, după capitală. Dacă trendul ascendent al infectărilor zilnice va continua, orașul ar putea intra în scenariul roșu.

În prezent, în Alba Iulia sunt înregistrate un număr de 219 cazuri active de COVID-19, raportate oficial la nivelul municipiului.

ELIT

Pentru a intra în scenariul roșu, numărul de cazuri active ar necesita să depășească pragul de 225 de cazuri active, adică încă cel puțin 6 cazuri de infectare. Însă zilnic sunt raportate și cazuri de pacienți vindecați, astfel încât deși este la limită, județul Alba ar putea sa nu depășească pragul pentru scenariul roșu.

Scenariul roșu, considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Toate unitățile de învățământ vor trece la scenariul roșu, ceea ce înseamnă că elevii vor face ore exclusiv online. Decizia este valabilă și pentru activitățile desfășurate în creșele din municipiu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419