Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

În așteptarea unui verdict în privința reluării Ligii a 4-a, CS Universitatea Alba Iulia vrea play-off, dar cu înjumătățirea punctelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Plasată pe locul secund în Liga a 4-a, la 5 puncte distanță de liderul CS Ocna Mureș, CS Universitatea Alba Iulia așteaptă o decizie dinspre AJF Alba în privința reluării campionatului (în această seară este prevăzută o ședință cu reprezentanții echipelor, pe această temă).

De trei săptămâni formația studențească se pregătește prin intermediul antrenamentelor online, asta după ce, contractele jucătorilor au fost suspendate pe perioada stării de urgență.

*”Campioana să se decidă pe teren”

Opinia antrenorului principal al echipei universitare este fermă în privința în privința reluării Ligii a 4-a, întreruptă în luna martie din cauza pandemiei COVID-19. CSU Alba Iulia speră să mai joace, pentru a-și valorifica pe teren șansele de a ajunge pe prima poziție. “Să se înghețe campionatul este foarte simplu, dar din punctul meu de vedere campioana trebuie să se decidă pe teren. Nu poți să decizi câștigătoarea după numai două etape din retur”, a spus antrenorul Vasile Ursu.

Cum disputarea tuturor etapelor rămase este improbabilă, în condițiile în care ar trebui comprimate în maximum 6 săptămâni, o formulă agreată ar fi aceea cu play-off, însă CSU Alba Iulia militează pentru înjumătățirea punctelor, spre deosebire de prima clasată CS Ocna Mureș ce vrea păstrarea punctajului acumulat după 16 jocuri.

Nu ne împiedică nimic, dacă lucrurile vor fi în regulă, să jucăm, asta bineînțeles cu respectarea cerințelor impuse în privința securității jucătorilor, testări etc. Dar trebuie să așteptăm, să vedem ce decizii se vor lua, poate sunt echipe ce nu mai vor să joace întrucât nu-și permit să suporte toate costurile. În ceea ce ne privește, cea mai corectă variantă ar fi play-off, cu înjumătățirea punctelor”, a transmis Vasile Ursu.

*Baraj complicat în trei

Federația Română de Fotbal a hotărât să modifice structura barajelor de promovare în Liga a 3-a, ce se vor desfășura la începutul lunii august sub forma unor turnee cu trei echipe, sistem ce aduce dificultăți suplimentare pentru candidatele la eșalonul terț.

“Este un dezavantaj faptul că promovează mai puține echipe și practic trebuie să depășești două campioane județene. Apoi contează de ce adversar ai parte, întrucât dacă ajungem să jucăm cu echipa secundă a formației Sepsi Sf. Gheorghe, șansele sunt extrem de reduse”, a punctat antrenorul Vasile Ursu. În plus, un alt motiv plauzibil este cauzat de faptul că pentru o serie dintre jucători (exemple fiind P. Medrea, Javla, M. Domșa sau Val. Drăgan) ar fi foarte dificil să lipsească mai multe zile de la “job”, asta în condițiile în care CSU Alba Iulia ar ajunge să dispute barajul pentru accederea în eșalonul superior.

CS Universitatea Alba Iulia a promovat anul trecut în Liga a 4-a, după numai un an de la înființare, a disputat finala Cupei României, faza județeană (1-2 cu Voința Stremț) și era creditată drept principala pretedendentă la câștigarea campionatului, ținând cont de valoarea lotului și bugetul de care dispune, unul peste nivelul eșalonului în care activează.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Aiudeanul Raul Șteau, promovare în elită cu Gloria Buzău!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Aiudeanul Raul Șteau, promovare în elită cu Gloria Buzău Mijlocașul aiudean Raul Șteau a promovat pe prima scenă cu Gloria Buzău. În penultima rundă a play-off-ului eșalonului secund, echipa condusă de Andrei Prepeliță a învins 3-0 pe Unirea Slobozia, iar Gloria Buzău a revenit, după 15 ani, în elita fotbalului românesc. Este a 4-a promovare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea