Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

În apropierea celor două Catedrale din Cetate se vor vinde doar produse realizate de artiști plastici și artizani

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Activitatea de comerț ce se va desfășura în Cetatea din Alba Iulia, în urma licitației pentru spațiile special alocate, a fost reglementată strict, printr-o hotărâre de consiliu local aprobată în ședința de astăzi, care prevede că pe amplasamentele din apropierea celor două Catedrale este permisă numai comercializarea produselor realizate de artiști plastici și artizani în ateliere proprii.

Este vorba despre comerțul ce se va desfășura în trăsurile de epocă special amenajate, în 13 locații din Cetatea Alba Carolina, care se vor închiria prin licitație publică. În celelalte 9 locații vor fi permise doar produsele artizanale de tip suveniruri sau cele care marchează evenimente, festivaluri cu tematică, sărbători religioase (Crăciun, Paște) sau laice (Zilele Orașului, Zilele Cetății Medievale), realizate de artiști plastici și artizani în ateliere proprii.

Decizia a fost luată deoarece ”pentru a aduce viață în Cetatea Vauban din Alba Iulia este nevoie, printre altele, de  desfășurare a unui comerț stradal care, prin calitatea sa, să contribuie la punerea în valoare a Cetății și a celorlalte obiective istorice și culturale aflate în incinta acesteia.  Prin urmare se impune reglementarea cât mai strictă a produselor ce urmează a se comercializa, scopul urmărit fiind promovarea artizanilor autentici și a produselor fabricate (manufacturate) de aceștia și înlăturarea de la comercializare a produselor de fabrică”, după cum a precizat consilierul juridic Mihai Pripon.

Consiliul Local al municipiului Alba Iulia a aprobat în şedinţa de la sfârșitul lunii martie ”Regulamentul privind desfășurarea activităților comerciale de tipul comerț stradal în Cetatea Alba Carolina zona interioară a fortificației, delimitată de conturul exterior al bastioaneior și curtinelor municipiului”.

Sunt admise trei tipuri de comerț ambulant: în trăsuri de epocă special amenajate, amplasate în 13 locaţii; cu mobilier urban – tonetă mobilă, fără staționare pe domeniul public; comerț ambulant cu caracter temporar pe perioada desfăşurării evenimentelor organizate sau aprobate de Primăria municipiului numai în corturile puse la dispoziţie de administraţia publică locală si pe locaţiile încrise în contractul de închiriere. De asemenea, vor fi amenajate 2 terase, în Piața Cetății.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea