Rămâi conectat

Curier Județean

În Alba, drumarii au acționat cu 12 utilaje și au răspândit 45 de tone de material antiderapant; circulație în condiții de iarnă pe drumurile naționale ale județului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Circulația pe drumurile naționale din Alba se desfășoară, în prezent, în condiții de iarnă. Peste noapte, drumarii au acționat 12 utilaje și au răspândit aproximativ 45 de tone de material antiderapant pentru a menține practicabilă, în condiții de siguranță, rețeaua rutieră. Vineri, în jurul orei 11.00 ningea slab pe DN1 Varianta Alba (Unirea), DN67C (Șugag), DN75 (Sălciua). Sunt prognozate precipitații slabe, sub formă de ninsoare, în tot județul, pe tot parcursul zilei.

În toată țara, CNAIR a acționat și acționează permanent pentru menținerea autostrăzilor și drumurilor naționale deschise, fără restricții. Astfel, în intervalul 9 ianuarie, ora 17:00 – 10 ianuarie, ora 5:00, drumarii au acționat pentru a menține practicabilă, în condiții de siguranță, rețeaua rutieră din țara noastră cu 921 de utilaje și au răspândit aproximativ 3.950 de tone de material antiderapant’, se arată în comunicatul citat.

Conform datelor centralizate, direcțiile regionale ale CNAIR au acționat astfel: DRDP București – cu 298 autoutilaje și 1.419 tone material antiderapant, DRDP Craiova (208 autoutilaje și 970 tone material antiderapant, DRDP Timișoara (124 autoutilaje și 533,75 tone material antiderapant), DRDP Cluj (58 autoutilaje și 252,8 tone material antiderapant), DRDP Brașov (111 autoutilaje și 384,3 tone material antiderapant), DRDP Iași (17 autoutilaje și 24,2 tone material antiderapant) și DRDP Constanța (105 autoutilaje și 366 de tone de material antiderapant).

CNAIR atenționează șoferii să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare de ninsori, viscol, precipitații mixte și polei, valabilă la nivelul întregii țări până vineri la orele prânzului. Conform sursei citate, în intervalul 9 ianuarie, ora 22:00 – 11 ianuarie, ora 12:00, vor fi perioade cu precipitații, predominant ninsori, în toate regiunile și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova.

Totodată, în Dobrogea, în sudul și estul Munteniei, precum și în sud-estul Moldovei, vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantitățile de apă vor depăși 15 – 20 l/mp.

Pe parcursul nopții de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și vineri (11 ianuarie) vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a teritoriului și la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 55 – 65 km/h pe crestele montane și în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită.

ANM menționează că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, ar putea actualiza informarea de vreme severă emisă miercuri.

Sursa: IGPR/ Infotrafic


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliţia municipiului Alba Iulia se va muta în clădirea vechii policlinici

Unirea Ziarul

Publicat

în

Poliţia municipiului Alba Iulia se va muta în clădirea vechii policlinici Prin relocarea vechii policlinici, din 17 mai, în incinta spitalului din Alba Iulia, în clădirea de pe strada Muşeţelului ar urma să se mute Poliţia municipiului Alba Iulia, pe perioada în care clădirea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba se află în reabilitare. În acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea