Rămâi conectat

Curier Județean

În Alba, 184 de persoane în carantină și 280 în izolare. Care a fost valoarea amenzilor date de autorități, în ultimele 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

La data de 5 mai 2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea: 184 de persoane se alfă în carantină și 280 în izolare. De asemenea, de la începutul pandemiei, 745 de persoane au ieșit din carantină, iar din izolare 4.722, transmit reprezentanții Prefecturii.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 264 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 211 persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 1.433 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență.

În urma activităților au fost identificate 58 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 42.000 lei.

Au fost organizate două acțiuni punctuale în cadrul căreia au fost verificate 118 autovehicule și 310 persoane.

De exemplu, cu ocazia acțiunii organizată de Poliția Municipiului Alba Iulia, între orele 12.00 – 13.00, au fost legitimate 220 de persoane și verificate 62 de autovehicule. Au fost aplicate 5 sancțiuni pentru nerespectarea restricțiilor de circulație.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni în contextul răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfăşurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliţia pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 116 de jandarmi au acționat pe raza județului Alba, jandarmii fiind angrenați în 90 misiuni. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 de lei (11 avertismente şi 1 amendă).

Prefectul judeţului Alba, dl. Nicolae Albu, mulţumeşte celor care în aceste zile se află în prima linie a luptei contra virusului SARS-CoV-2, cât şi locuitorilor judeţului care au înţeles mesajul autorităţilor şi respectă prevederile ordonanţelor militare. Totodată, face apel la cetățeni să respecte în continuare recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea virusului.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea