Rămâi conectat

Ştirea zilei

În 2018 se pregăteşte demararea lucrărilor pentru prima sală polivalentă din judeţ, ce va fi construită la Blaj

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În 2018 se pregăteşte demararea lucrărilor pentru prima sală polivalentă din judeţ, ce va fi construită la Blaj.

Anul 2018 ar putea aduce demararea lucrărilor la construirea primei săli polivalente în județul Alba. Aceasta va fi construită la Blaj, în cadrul unei asocieri dintre Primăria Municipiului Blaj și Consiliul Județean Alba, pe modelul parteneriatului constituit între cele două entități pentru reabilitarea și refuncționalizarea Palatului Cultural din Blaj.

Primii pași concreți au fost făcuți în luna decembrie când consilierii județeni au aprobat constituirea parteneriatului și preluarea terenului pe care va fi construit obiectivul. “Consiliul Local al municipiului Blaj solicită realizarea unui parteneriat, în cote părți egale, între Județul Alba prin Consiliul Județean Alba și municipiul Blaj prin Consiliul Local al municipiului Blaj pentru construirea la Blaj a Sălii de sport polivalentă a județului Alba.

În acest sens Consiliul Local al municipiului Blaj a identificat bunul imobil-teren situat administrativ în municipiul Blaj, înscris în CF nr. 76992 Blaj și CF nr. 77085 Blaj, în suprafaţă totală de 17.118 mp, teren adecvat construirii unei săli polivalente în condițiile și la standardele naționale și internaționale impuse unui asemenea obiectiv sportiv. Imobilul – teren unde urmează să se construiască sala polivalentă, conform legislației în vigoare, trebuie să fie în proprietatea celor două unități administrativ-teritoriale, în părți egale.

În consecință, se impune însușirea cererii adresate Consiliului local al municipiului Blaj, pentru transmiterea cotei de 1/2 părți asupra unui bun imobil – teren situat administrativ în municipiul Blaj, din domeniul public al municipiului Blaj și din administrarea Consiliului local al municipiului Blaj, în domeniul public al județului Alba și în administrarea Consiliului Județean Alba, în vederea realizării în comun a obiectivului „Sală de sport polivalentă a Județului Alba în municipiul Blaj”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat de aleșii judeţeni. Sala va avea un total de 11.000 de metri pătrați și 2.000 de locuri, investiţia urmând să fie finalizată în 2019.

Principalul rol în construirea acestui obiectiv de importanță județeană și chiar națională la Blaj și nu la Alba Iulia spre exemplu, îl reprezintă performanțele notabile pe care echipa locală de volei le-a avut în voleiul național. “Volei Alba Blaj este prima echipă din Transilvania, în istoria voleiului românesc feminin, care a cucerit titlul de Campioană a României şi Cupa României.

De trei sezoane, Blajul şi judeţul Alba reprezintă România în cea mai prestigioasă competiţie europeană de volei feminin – Liga Campionilor”, se arată în adresa înaintată de Primăria Municipiului Blaj Consiliului Județean Alba. Un alt motiv pentru care sala se va construi la Blaj și nu la Alba Iulia este acela că administrația albaiuliană nu consideră că această investiție ar fi prioritară și nu există o intenție avansată în acest sens.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea