În 2018 se pregăteşte demararea lucrărilor pentru prima sală polivalentă din judeţ, ce va fi construită la Blaj

În 2018 se pregăteşte demararea lucrărilor pentru prima sală polivalentă din judeţ, ce va fi construită la Blaj.

Anul 2018 ar putea aduce demararea lucrărilor la construirea primei săli polivalente în județul Alba. Aceasta va fi construită la Blaj, în cadrul unei asocieri dintre Primăria Municipiului Blaj și Consiliul Județean Alba, pe modelul parteneriatului constituit între cele două entități pentru reabilitarea și refuncționalizarea Palatului Cultural din Blaj.

Primii pași concreți au fost făcuți în luna decembrie când consilierii județeni au aprobat constituirea parteneriatului și preluarea terenului pe care va fi construit obiectivul. “Consiliul Local al municipiului Blaj solicită realizarea unui parteneriat, în cote părți egale, între Județul Alba prin Consiliul Județean Alba și municipiul Blaj prin Consiliul Local al municipiului Blaj pentru construirea la Blaj a Sălii de sport polivalentă a județului Alba.

În acest sens Consiliul Local al municipiului Blaj a identificat bunul imobil-teren situat administrativ în municipiul Blaj, înscris în CF nr. 76992 Blaj și CF nr. 77085 Blaj, în suprafaţă totală de 17.118 mp, teren adecvat construirii unei săli polivalente în condițiile și la standardele naționale și internaționale impuse unui asemenea obiectiv sportiv. Imobilul – teren unde urmează să se construiască sala polivalentă, conform legislației în vigoare, trebuie să fie în proprietatea celor două unități administrativ-teritoriale, în părți egale.

În consecință, se impune însușirea cererii adresate Consiliului local al municipiului Blaj, pentru transmiterea cotei de 1/2 părți asupra unui bun imobil – teren situat administrativ în municipiul Blaj, din domeniul public al municipiului Blaj și din administrarea Consiliului local al municipiului Blaj, în domeniul public al județului Alba și în administrarea Consiliului Județean Alba, în vederea realizării în comun a obiectivului „Sală de sport polivalentă a Județului Alba în municipiul Blaj”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat de aleșii judeţeni. Sala va avea un total de 11.000 de metri pătrați și 2.000 de locuri, investiţia urmând să fie finalizată în 2019.

Principalul rol în construirea acestui obiectiv de importanță județeană și chiar națională la Blaj și nu la Alba Iulia spre exemplu, îl reprezintă performanțele notabile pe care echipa locală de volei le-a avut în voleiul național. “Volei Alba Blaj este prima echipă din Transilvania, în istoria voleiului românesc feminin, care a cucerit titlul de Campioană a României şi Cupa României.

De trei sezoane, Blajul şi judeţul Alba reprezintă România în cea mai prestigioasă competiţie europeană de volei feminin – Liga Campionilor”, se arată în adresa înaintată de Primăria Municipiului Blaj Consiliului Județean Alba. Un alt motiv pentru care sala se va construi la Blaj și nu la Alba Iulia este acela că administrația albaiuliană nu consideră că această investiție ar fi prioritară și nu există o intenție avansată în acest sens.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

16 Comentarii

Blăjean 4 februarie 2018 at 22:06

Adevărul e că se construiește în Blaj pentru că Blăjenii l-au făcut președinte de consiliu județean pe Dumitrel. Fără voturile din Blaj alta era culoarea consiliului județean ?

Ics 4 februarie 2018 at 22:17

Sportul nu este important pt primărie…havelele DA. De ce sa ia naștere în Alba Iulia niște echipe , care sa fie exemplu pt toti copii de a face sport?! Mda.

Gabi 5 februarie 2018 at 6:44

Alba Iulia – singurul oras din tara,resedinta de judet fara o sala polivalenta.

Eu 5 februarie 2018 at 7:45

Fara multe nu doar sala polivalenta! Nu avem nici un amarat de strand public,ce sa mai zic de un aqua parc fie el si in miniatura,sunt satul sa fiu trimis la privatii cu preturi de 5stele si piscine pt 20 de persoane sau sa fac 50km pt o balaceala! Lasa ca avem oras smart!

Capucino 5 februarie 2018 at 8:55

Nu e o piata ca lumea in oras…langa electrica e ca n evu mediu…

Menumorut 5 februarie 2018 at 9:43

Cred ca ar fi bine sa mutam si capiala judetului la Blaj.Stie Dumitrel si Rotar de ce…..!

sergiu 5 februarie 2018 at 11:05

se dezvolta Blajul Cugirul,Sebesul…Alba Iulia ramane un ‘Smart City’ de care ‘sigur’ toti cetatenii orasului sunt mandri, albaiulienii nu au nevoie de echipe de fotbal, handbal, volei ( echipa de baschet probabil o sa o distuga primaria si conducerea ‘ foarte competenta’ care ia amenda peste amenda de la diferite institutii ), totusi noi suntem mandri de ‘smart city-ul’ nostru unde inafara de preturile incredibile la imobiliare ( care rivalizeaza cu cluj, bucuresti , Sibiu , etc ) nu creste absolut nimic . Noi nu vrem ne ducem copiii sa faca sport , de ce sa il duci? sa creasca sanatos? sa ii treaca timpul facand ceva util si placut? nuuuu, noi vrem sa ne crestem copiii in santurile cetatii la tot felul de chermeze organizate de administatia locala.
Oras fara viitor.

andrada 5 februarie 2018 at 11:19

Alba Iulia s-a tot dezvoltat. Acum e timpul altora.

dany 5 februarie 2018 at 12:02

Bravo Blaj City! Descentralizare si la nivel de judet! Pe cand ceva si la Aiud sau Sebes?

dany 5 februarie 2018 at 12:03

Apropo, Aiudul e in germana Strassburg am Mieresch! Fain ,nu?

dany 5 februarie 2018 at 12:04

Deci, cine e smart ? Blajul!! Bravo!!

unu noua unu opt 5 februarie 2018 at 12:24

Alba Iulia ramane orasul Marii Uniri, asa ca is are locul binemeritat, ca smart ca nu, ca decade ca nu, atat timp cat judetul se dezvolta este in beneficiul tuturor locuitorilor si implicit si a capitalei judetului.

Haules Baules 5 februarie 2018 at 14:17

Voi ati citit stirea din Unirea despre evolutia demografica a judetului? Daca nu, cascati bine ochii si o sa vedeti ca populatia Blajului e in scadere! Nu acelasi lucru rezulta in cazul Alba Iuliei. Restul e can-can.

Din Alba 5 februarie 2018 at 15:14

Noi nu avem acum timp sa gandim viitorul orasului Alba Iulia, santem preocupati cu montarea indicatoarelor ” Oprirea Interzisa” ca sa poata fi ridicate masinile care opresc in dreptul acestora. Azi la ora 12 erau la fostul ILF (in fata la paine) si inlocuiau semnul de Stationare Interzisa cu Oprirea Interzisa . Si daca le-am spus ca este ilogic ce fac mi-au spu ca asa au primit ordin. N-ati observat ca acum politia locala nu mai face nimic altceva decat stau la panda in zonele unde s-au montat aceste indicatoare si sa amendeze soferii. Nu am mai vazut demult un politist local sa umble pe jos si sa isi noteze unele probleme (indicatoare deteriorate, semafoare defecte, banci rupte, containere si cosuri de gunoi deteriorate, spatii verzi neintretinute, s.a.) din oras. O sa spuneti ca nu aceasta este treba lor. Eu as fi vrut ca de cand primaria le-a marit mult salariile sa le ceara si aceste informatii. Eu as repartiza fiecarui politist local o zona din oras de care sa raspunda din toate punctele de vedere. Nu sa stea toata ziua cu curu in masina de parca mama lor i-a facut in masina.

Nae de la parnaie 5 februarie 2018 at 19:49

Stai linistit! In Blaj, caschetele albe stau la panda intre masini parcate sa amendeze batrani care nu travereaza pe trecerea de pietoni. In timp ce smecherii merg cu 80-90/h si parcheaza pe treceri de pietoni si trotuare. Dar nu e de mirare, cat timp toti cei de la rutiera sunt veri, verisoare, tati, cumnati, fini, sogori etc. si blocheaza rotile doar amaratilor, ca altfel le tremura izmenele…

Alegatorul 5 februarie 2018 at 20:52

Le taie Hava norma de hrană, de-aia stau cu c.. u în mașini!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...