Rămâi conectat

Actualitate

Impozitul pe clădiri și terenuri ar putea fi eliminat pentru anumite categorii de persoane. Proiect al Guvernului Cîțu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Impozitul pe clădiri și terenuri ar putea fi eliminat pentru anumite categorii de persoane. Proiect al Guvernului Cîțu

Eliminarea impozitului pe clădiri sau terenuri, pentru mai multe categorii de persoane ar putea fi posibilă, în urma unui proiect de ordonanță pregătit de Guvernul Cîțu.

Potrivit draft-ului de act normativ consultat de ȘTIRIPESURSE.RO, se propune modificarea Codului Fiscal astfel:

1. Se scutesc de la plata impozitului pe clădiri pentru clădirile folosite ca domiciliu și terenurile aferente acestor clădiri, aflate în proprietatea sau coproprietatea:

– persoanele din cadrul MAI și MApN care au participat efectiv la acțiuni militar, misiuni și operații prevăzute la art. 2, lit. c) – f) și j) din Legea nr.168/2020.

– persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, prevăzute la art. 1 și 5 alin. (1) – (3) din Decretul-lege nr. 118/1990; scutirea rămâne valabilă și în cazul transferului proprietății prin moștenire către copiii acestora

– persoanele persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice; scutirea rămâne valabilă și în cazul transferului proprietății prin moștenire către copiii acestora, indiferent unde aceștia domiciliază

2. Categoriile menționate anterior vor beneficia și de scutire de la plata impozitului pe mijloacele de transport, pentru un singur mijloc de transport la alegerea acestora:

3. Autoritățile publice locale primesc dreptul de a decide acordarea scutirii de la plata impozitului pe mijloacele de transport pentru „luptătorii pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

19 iunie 2024 | COD PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte zone din țară: Maxime între 33 și 37 de grade

Bera Larisa

Publicat

în

19 iunie 2024 | COD PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte zone din țară: Maxime între 33 și 37 de grade Meteorologii ANM au emis marți, 18 iunie 2024, o atenționare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic ridicat, valabilă pentru ziua de miercuri, 19 iunie, în Alba și alte zone din țară. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea