Rămâi conectat

Actualitate

Impozitul pe clădiri și terenuri ar putea fi eliminat pentru anumite categorii de persoane. Proiect al Guvernului Cîțu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Impozitul pe clădiri și terenuri ar putea fi eliminat pentru anumite categorii de persoane. Proiect al Guvernului Cîțu

Eliminarea impozitului pe clădiri sau terenuri, pentru mai multe categorii de persoane ar putea fi posibilă, în urma unui proiect de ordonanță pregătit de Guvernul Cîțu.

Potrivit draft-ului de act normativ consultat de ȘTIRIPESURSE.RO, se propune modificarea Codului Fiscal astfel:

1. Se scutesc de la plata impozitului pe clădiri pentru clădirile folosite ca domiciliu și terenurile aferente acestor clădiri, aflate în proprietatea sau coproprietatea:

– persoanele din cadrul MAI și MApN care au participat efectiv la acțiuni militar, misiuni și operații prevăzute la art. 2, lit. c) – f) și j) din Legea nr.168/2020.

– persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, prevăzute la art. 1 și 5 alin. (1) – (3) din Decretul-lege nr. 118/1990; scutirea rămâne valabilă și în cazul transferului proprietății prin moștenire către copiii acestora

– persoanele persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice; scutirea rămâne valabilă și în cazul transferului proprietății prin moștenire către copiii acestora, indiferent unde aceștia domiciliază

2. Categoriile menționate anterior vor beneficia și de scutire de la plata impozitului pe mijloacele de transport, pentru un singur mijloc de transport la alegerea acestora:

3. Autoritățile publice locale primesc dreptul de a decide acordarea scutirii de la plata impozitului pe mijloacele de transport pentru „luptătorii pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea