Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

IMM PLUS: Ajutor de stat pentru companiile care sunt afectate de conflictul din Ucraina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

IMM PLUS: Ajutor de stat pentru companiile care sunt afectate de conflictul din Ucraina

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor a anunțat schema de ajutor de stat IMM PLUS. Banii aceștia vin în ajutorul firmelor din diferite industrii care se confruntă cu pierderi influențate de către impactul economic cauzat de conflictul din Ucraina, care se manifestă asupra mediului privat din România.

Inițiativa se află în faza de proiect, în acest sens au fost purtate discuții între Ministerul Finanțelor și reprezentații băncilor din România, conform unei postări a ministrului de resort pe propria pagină de Facebook.

”Ministerul Finanțelor are rolul să ofere alternative: să vină cu propuneri care să susțină inovarea, investițiile și creșterea economică. O misiune în care mizăm pe dialogul social ca element central.

Am avut astăzi un schimb de idei și perspective foarte util cu membrii Consiliului Patronatelor Bancare, despre perspectivele macroeconomice și fiscale ale României pentru 2024.

Printre temele discutate am punctat și situația programelor guvernamentale de finanțare, ocazie cu care le-am dat o veste importantă pentru mediul de afaceri.”

Accesul la lichidități, prioritate pentru companii

Ministrul a anunțat că, la fel ca în alți ani, sunt vizate mai multe tipuri de afaceri prin diferitele componente ale programului.

”Avem în acest moment pe circuitul de avizare un proiect de OUG care are în vedere instituirea schemei de ajutor de stat IMM PLUS şi componentele acesteia IMM ROMÂNIA PLUS, AGRO PLUS, IMM PROD PLUS, CONSTRUCT PLUS, INNOVATION PLUS și RURAL PLUS.

Este o măsură prin care sprijinim accesul la lichidități a întreprinderilor mici și mijlocii și întreprinderilor mari a căror activitate economică a fost afectată de conflictul armat din Ucraina, dar ne vom concentra și pe încurajarea şi stimularea UAT-urilor care realizează proiecte de investiții în sectorul construcțiilor.

Voi reveni cu mai multe detalii atunci când lansăm proiectul în consultare.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea