Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

IGPR: În al doilea trimestru, polițiștii au aplicat peste 1.000 de sancțiuni în valoare de peste 1.400.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În al doilea trimestru din 2015, polițiștii au aplicat peste 1.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 1.400.000 de lei, în urma acțiunilor de prevenire și combatere a infracțiunilor contra patrimoniului agenţilor economici şi pentru verificarea legalităţii funcţionării prestatorilor de servicii de securitate.

politiaAcţiunea naţională a urmărit îmbunătăţirea modului de executare a serviciului şi sporirea vigilenţei personalului de pază şi protecţie.

De asemenea, activităţile poliţiştilor au avut ca obiectiv atât informarea factorilor responsabili din cadrul societăţilor comerciale cu privire la necesitatea adoptării cerinţelor minimale de securitate, cât şi identificarea obiectivelor ce operează cu valori şi prezintă vulnerabilităţi generatoare de riscuri la securitatea fizică.

Poliţiştii au verificat aproape  12.000 de obiective şi peste 200 de prestatori de servicii de pază, sisteme de alarmare, monitorizare sau transporturi de valori monetare.

În urma verificărilor efectuate nu au fost constatate infracţiuni, însă au  au fost aplicate 1.068 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.444.600 de lei.

105 de amenzi contravenţionale au fost aplicate în urma verificării unităţilor bancare, 88 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru deficienţe constatate în urma verificării caselor de schimb valutar, caselor de amanet şi magazinelor de bijuterii, 111 de sancţiuni contravenţionale după controlul operatorilor care exploatează şi organizează jocuri de noroc, 123 sancţiuni contravenţionale după verificarea unităţilor poştale, 19 de sancţiuni contravenţionale în urma verificării casieriilor furnizorilor de utilităţi şi servicii, 115 de sancţiuni contravenţionale după controlul staţiilor de distribuire a carburanţilor şi a produselor petroliere, iar 111 de agenţi economici au fost sancţionaţi după controale la supermarket-uri şi centre comerciale.

Pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate, poliţiştii au dispus măsuri cu termene de remediere a deficienţelor constatate.

În fapt, poliţiştii au evaluat măsurile de securitate fizică implementate la 1.415 unităţi bancare, au verificat 565 de case de schimb valutar, 1.102 de case de amanet, 3.715 operatori care exploatează şi organizează jocuri de noroc (săli de joc bingo, săli de jocuri electronice, case de pariuri, cazinouri etc), 700 de casierii ale furnizorilor de utilităţi şi servicii, 996 de staţii de distribuire a carburanţilor şi a produselor petroliere, 606 supermarket-uri şi centre comerciale, 1.138 de automate destinate tranzacţiilor cu numerar de tip off-site (bancomate), 293 de muzee şi lăcaşe de cult, precum şi alte obiective.

Principalele deficienţe constatate au vizat vulnerabilităţi în protecţia mecanofizică a spaţiilor funcţionale sau a vitrajelor exterioare, deficienţe ale activităţii de transport valori, lipsa sistemului de pază sau a sistemului de alarmă monitorizat sau lipsa pazei umane.

De asemenea, pentru verificarea modului de executare a serviciilor de pază de personalul societăţilor specializate, au fost controlate 211 societăţi de pază, puncte de lucru şi obiective ale acestora. Neregulile constatate au vizat lipsa atestatelor profesionale, a uniformelor regulamentare, a mijloacelor de autoapărare şi comunicaţii, precum şi subdimensionarea dispozitivului faţă de cel prevăzut prin planul de pază.

Totodată, poliţiştii au verificat 146 de societăţi licenţiate în sisteme tehnice de alarmare împotriva efracţiei fiind constatate situaţii de instalare de sisteme de alarmare împotriva efracţiei fără atestat sau fără licenţă de funcţionare, precum şi situaţii în care nu a fost obţinut avizul poliţiei pentru proiectele sistemelor de alarmare instalate la obiectivele unde, conform prevederilor legale, exista obligativitatea avizării acestora.

Activitatea de evaluare a cuprins şi modul de organizare şi funcţionare a 50 de dispecerate, poliţiştii constatând deficienţe în respectarea prevederilor regulamentelor de funcţionare avizate.

Poliţiştii vor continua acţiunile de acest gen, punându-se accent pe legalitatea funcţionării societăţilor specializate de pază şi evaluarea eficienţei serviciilor prestate de acestea.

Sursa IGPR 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea