Rămâi conectat

Actualitate

Idei de cadouri de Moș Crăciun pentru femei: Cu ce daruri le putem impresiona de sărbătorile de iarnă

Publicat

în

Idei de cadouri de Moș Crăciun pentru femei: Cu ce daruri le putem impresiona de sărbătorile de iarnă

Zilele până la Crăciun sunt numărate. Crăciunul este despre compasiune, iubire, despre a dărui și despre a fi mai buni. O dată cu prima zăpadă, cu colindele, se așterne atmosfera sărbătorilor de iarnă și se instalează febra căutării celui mai potrivit cadou pentru persoana dragă.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Urări de Crăciun. Felicitări de Crăciun. SMS de Crăciun

Atunci când vrei să oferi un cadou de Crăciun, din suflet, ar fi bine să te gândești. Ce vreau să transmit prin acest cadou și cum aș putea să-l fac să înteleagă asta?Este minunat să găsești un cadou perfect pentru oamenii din jurul tău, să îi surprinzi, să le anticipezi așteptările sau de ce nu sa le depășești.

Femeile sunt pasionate de fashion, articole vestimentare si accesorii cu care se pot juca si mixa, obtinand tinute dintre cele mai diverse.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Mesaje de Crăciun pentru copii. FELICITĂRI și URĂRI prin SMS pentru cei mici

Parfumul este un cadou apreciat de toate femeile, orice statut ar avea. Dacă îţi permite bugetul, fă-i cadou femeii dragi din viaţa ta un parfum deosebit. Cu siguranță va aprecia gestul.

Bijuteriile au constituit si constituie un alt tip de cadouri preferate de femei. Desi cele mai multe femei au o garderoba foarte bogata si bijuterii si accesorii pe masura, intotdeauna o bijuterie in plus este primita foarte pozitiv cu mare bucurie de catre acestea.

Hainele si gentile de calitate reprezinta una din alegerile perfecte pentru cadouri pentru orice femeie. Noile tendinte in materie de fashion includ un punct major de interes pentru toate femeile. Daca reusiti sa identificati care sunt hainele care corespund cat mai deplin cerintelor persoanei in cauza, puteti alege o haina deosebita ca si cadou.

Citește și: MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Urări de Moș Crăciun haioase. Felicitări de Moș Crăciun amuzante care pot fi transmis prin SMS de Crăciun

O geanta sau o poseta de calitate reprezinta un cadou aparte, care este apreciat da catre orice femeie.

Un ceas, elegant, unul casual, un smartwatch – oricare dintre ele pot reprezenta cadoul perfect cu absolut orice ocazie. Trebuie să fii atent la stilul ei, totuși, ca să îți fie ușor să alegi modelul potrivit de ceas.

Cărțile sunt cadourile perfecte pentru orice ocazie, așa că nu le ocoli. Romane de dragoste, cărți de aventură, albume de artă, ghiduri de călătorie, bestsellerurile anului – variantele sunt, practic, nenumărate. Ține cont de pasiunile iubitei sau soției tale, de genul de literatură pe care îl preferă, dar și de firea acesteia.

O altă variantă interesantă de cadou ar putea fi un epilator performant sau un uscător de păr cu ajutorul căruia să își poată face mult mai ușor toate coafurile pe care și le dorește. Tot în această categorie ai mai putea să alegi odulatoare, plăci de păr sau perii speciale pentru coafat.

Dacă bugetul îți permite, nu dta deoparte nici de telefoane de ultimă generație, tablete, laptopuri sau ochelari VR.

Dacă aleasa inimii tale este o romantică incurabilă, te sfătuim să-i faci pe plac în același stil. La îndemână ar fi o colecţie cu filme clasice, de la cele mai frumoase pelicule cu Audrey Hepburn, la 80 de lei, la poveşti precum „The Notebook”.

Dacă umorul este motorul relaţiei voastre, poți să-i oferă cadouri cu mesaje haioase, precum un set de pahare de vin cu gradaţii în funcţie de starea de spirit, papuci Lego, o lingură inscripţionată „cereal killer” sau o cană cu un bot de porc sau de căţel la capătul ei, realizând iluzia că este corpul iubitei tale.

Citește și: Mesaje de Sărbători • Urări de Sărbători • Felicitări de Sărbători • SMS de Sărbători

Cadourile intime pentru iubită sunt o idee bună, atunci când relaţia durează de ceva timp şi îţi permiţi să îi oferi astfel de atenţii, fără a părea deplasat. Ai mare grijă în alegerea cadourilor, în acest caz trebuie să ții cont de măsură şi gusturi. Cadourile intime sunt cele mai personale daruri şi acestea, mai mult decât oricare altă variantă, trebuie să se armonizeze cu preferinţele femeii.

Un masaj relaxant este întotdeauna bine primit, chiar dacă vine din partea ta sau a unui maseur profesionist. Alege, însă, pachetul complet şi oferă-i o zi la un centru SPA care s-o revigoreze din cap până în picioare.

Cele mai frumoase cadouri sunt cele personalizate, pentru că reflectă grija şi dedicaţia celui care le-a oferit. Astfel, poți include în planul tău un astfel de cadou:

Citește și: Povestea lui Moș Crăciun sau legenda lui Moș Crăciun

– Litere volumetrice care să realizeze un cuvânt important în relaţia voastră, ce poate fi pus ca decoraţiune pe pereţi sau pe o masă;
– O lenjerie de pat marcată cu „partea lui” şi „partea ei” sau ilustrată cu o tematică pe care ea o iubeşte, la care să adaugi o pernă cu un mesaj ales de tine pentru a fi printat.
– O prăjitură făcută chiar de tine.

Citește și: Scrioare către Moș Crăciun: Modele cu cele mai frumoase și amuzante texte • Exemple de scrisori care ne pot ajuta să compunem un text pentru Moș

Pentru a te asigura că atenţia pe care i-o oferi, indiferent de ocazie, o va surprinde plăcut pe partenera ta, începe prin a te gândi la preferinţele, măsurile şi obiceiurile ei. Ia-i în calcul pasiunile, vârsta, dar şi ocazia pentru care pregătești cadoul şi începe cu o listă lungă cu propuneri precum bijuterii, cărţi, un abonament la un centru SPA, un voucher de cumpărături, o cină romantică, un obiect de îmbrăcăminte sau încălţăminte, o geantă, un parfum, o excursie, un curs de dans, un obiect personalizat şi, bineînţeles, flori. Gândeşte-te cum ai putea personaliza oricare dintre aceste elemente şi vei fi aproape de cadoul perfect.

Publicitate

Actualitate

STUDIU: Ce s-ar întâmpla în cazul în care toți oamenii de pe planeta ar deveni vegani

Publicat

în

STUDIU: Ce s-ar întâmpla în cazul în care toți oamenii de pe planeta ar deveni vegani

Alimentația oamenilor are un impact semnificativ asuprea mediului și emisiilor de gaze, 60% dintre emisiile de gaze de seră provinind din agricultură având ca sursă alimentația bazată pe carne și lactate, arată DCNEWS.ro.

Ce ar fi dacă toți oamenii de pe planetă ar deveni vegani? Este o întrebare care ar pune în mișcare imaginația multor adepți ai acestui stil de viață, însă, de această dată, întrebarea a venit din partea oamenilor de știință, care vor să măsoare impactul alimentației noastre asupra planetei.

Electrica Furnizare Discount

În medie, un om consumă aproximativ 40 de kilograme de carne pe an, iar în țările dezvoltate, această medie se dublează. Experții în climatologie consideră că ar trebui să reducem drastic consumul de carne, pentru a ajuta în eforturile de reducere a încălzirii globale, transmite BBC.

Agricultura animalieră, un producător important de emisii de seră

Aproximativ 15% din gazele de seră emise de oameni provin din urma producției animaliere. Dacă am deveni vegani cu toții, aceste emisii ar scădea drastic. Consumul de carne ocupă prea mult loc, 80% din terenul fermelor din lume fiind dedicat producției de carne și lactate. Ca să cuantificăm această suprafață, am putea spune că terenul agricol este de dimensiunea SUA, China, Europa și Australia la un loc.

În alimentația omului modern, carnea și lactatele ocupă un procent de 18% din caloriile consumate, iar aceeași cantitate este responsabilă de 60% dintre emisiile de gaze de seră provenite din agricultură. Un raport al Națiunilor Unite sugerează că toți oamenii ar trebui să reducă din cantitatea de carne consumată, dar și din deșeurile produse. Raportul a mai evidențiat faptul că între 8% și 10% din deșeurile create de oameni constau în mâncare și ambalaje.

Sursele locale, benefice pentru biodiversitate

Nu toate sursele de carne prezintă același impact asupra planetei. Cel mai mare impact îl au fermele de bovine, care sunt, de altfel, unul dintre factorii principali în defrișare pădurii amazoniene. Toate emisiile produse de fermele de bovine sunt din cauza digestiei vacilor. În timpul procesului digestiv, acestea produc metan, un gaz de seră cu nociv, efectele sale de încălzire fiind de 28 de ori mai puternice decât cele ale dioxidului de carbon pe parcursul a 100 de ani.

O vacă provenită dintr-o astfel de fermă produce între 70 și 100 de kilograme de metan pe an, iar în lume sunt înregistrate aproximativ 1,5 miliarde de vaci. Comparat cu această secțiune a agriculturii, fermele mici, locale, au un impact mult mai mic asupra mediului, iar în cazul în care animalele ar fi scoase la pășunat, există beneficii pentru biodiversitatea locală.

O dietă bazată pe plante ar veni și în beneficiul sănătății consumatorului. Un studiu a estimat că dacă fiecare om ar trece la o dietă vegană, bazată pe legume și fructe proaspete, aproximativ 8 milioane de decese ar putea fi evitate în lume până în 2050. Așadar, o schimbare în alimentație ar putea fi benefică atât corpului, cât și planetei.

Citește mai mult

Actualitate

Își va imuniza Valeriu Gheorghiță copiii cu vaccinul anti-Covid: „Am discutat această problemă cu ei, sunt absolut deschiși la acest lucru”

Publicat

în

Își va imuniza Valeriu Gheorghiță copiii cu vaccinul anti-Covid: „Am discutat această problemă cu ei, sunt absolut deschiși la acest lucru”

Începând cu data de 26 ianuarie 2022, va debuta și în România vaccinarea anti coronavirus pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Copiii medicului militar, Valeriu Gheorghiță, coordonatorului campaniei naționale de vaccinare se încadrează și ei în această grupă de vârstă, iar acesta spune că a discutat cu ei despre vaccin.

Dr. Valeriu Gheorghiță spune că și-a consultat copiii, o fetiță de 6  ani și un băiețel de 11 ani, în legătură cu administrarea vaccinului anti Covid, iar aceștia i-au transmis că vor aștepta să le vină rândul, după copiii care au neapărată nevoie de serul care să-i protejeze împotriva Covid-19.

Electrica Furnizare Discount

„Am discutat această problemă cu ei, ei sunt absolut deschiși la acest lucru, însă ceea ce mi-au spus, ținând cont, bineînțeles, de ceea ce le-am explicat, cum funcționează un vaccin și care sunt avantajele, mi-au zis: «Tati, o să așteptăm să dăm prioritate celor care au cea mai mare nevoie în momentul de față», adică copiilor cu afecțiuni cronice. Ulterior, sigur, vor dori să se vaccineze și îmi doresc chiar să-i vaccinez personal, dacă o să merg într-un cabinet de vaccinare”, a mărturisit Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Cine are prioritate la vaccinul anti Covid

România a contractat 550.000 de doze pentru anul 2022, ceea ce ar ajunge pentru aproximativ 260.000 de copii din grupa de vârstă 5-11 ani dintr-un total de 1,2 milioane, câți ar fi eligibili.

Autoritățile spun că au prioritate la vaccinare copiii care sunt în evidența medicilor cu următoarele afecțiuni:

obezitate,

afecțiuni cardiovasculare, poate malformații cardiovasculare,

alte tipuri de malformații (sindromul Down crește de cel puțin 10 ori riscul de deces prin COVID-19)

diabet,

boli cronice renale,

neoplazii (cancerele hematologice: limfoame, leucemii).

„Uitându-ne la copiii care au fost spitalizați cu forme moderate sau severe de boală, principalii factori de risc pe care acești copii i-au avut au fost obezitatea, bolile cardiovasculare, diabetul, bolile renale, iar obezitatea este legată direct de riscul de diabet. Mai mult, după Covid, există, se pare, un risc de două ori mai mare de a face diabet zaharat de tip I, acel diabet insulino-dependent”, a spus Valeriu Gheorghiță pentru sursa citată.

Sursa: click.ro

Citește mai mult

Actualitate

HARTA salariilor din România: Unde se câștigă cel mai bine. Județele cu baroni locali, cele mai sărace

Publicat

în

HARTA salariilor din România: Unde se câștigă cel mai bine. Județele cu baroni locali, cele mai sărace

În 2021, salariul mediu net lunar la nivel naţional a crescut, în medie, cu 14%, de la 3.047 de lei (în octombrie 2019), la 3.544 de lei (octombrie 2021). Există însă judeţe în care salariile au crescut mai mult, iar altele în care creşterea a fost mai timidă.

Bucureştenii au fost românii cu cele mai mari salarii şi în 2021, urmaţi de clujeni. Pe locul al treilea se află cei din judeţul Timiş. ZF a publicat harta salariilor din România, pe e baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică. Bucureştiul este în continuare lider la acest capitol, dar diferenţa faţă de locul doi, ocupat de Cluj, s-a micşorat.

CITEȘTE ȘI: Poprirea pe salariu, pensie sau cont în 2022: Când şi cum executarea silită poate fi anulată în justiţie

Bucureștiul are cele mai mari salarii din țară, de 4612 lei salariu mediu net, iar la polul opus, Teleorman, este probabil cel mai sărac județ din România, cu 2674 lei salariu mediu net pe lună.

Electrica Furnizare Discount

Județele cu populație maghiară, Harghita și Covasna (2752, respectiv 2756 lei) sunt la polul sărăciei, imediat după Teleorman. Faptul că UDMR a fost mereu la guvernare se pare că nu s-a răsfrânt asupra nivelului de trai și a salariilor din cele 2 județe.

De menționat este faptul că județul Teleorman a fost ținut vreme de mult timp într-o sărăcie continuă de către propriul său baron local, Liviu Dragnea, lucru ce a transformat județul din sudul țării într-un pol al sărăciei și al emigrării.

Citește și: INS: Cât a crescut salariul mediu net în luna noiembrie 2021, față de luna octombrie

Cluj și Timiș (4291 lei salariu mediu net pe lună, respectiv 3835 lei) au cele mai mari salarii, după capitală. Oltenii (județul Olt) au una dintre cele mai mari creșteri, de 22%. Bihor (2894 lei), unde este groful local Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean, care a dus Oradea la cele mai mari prețuri la gunoi din România,  se află sub Botoșani(2986), nu departe de Vaslui(2803).

Alba se află peste media națională, dar sub media pe Transilvania. Se poate observa că acolo unde au fost economii deschise, care nu au fost dominate de baroni sau grofi locali, care au impuse ”firme de casă”, așa cum sunt de exemplu la Teleorman, Harghita, Covasna, Suceava, Bihor, economia a crescut, trend urmat ulterior și de salarii.

Citește și: Salariul minim pe economie 2022: Cât vor câștiga românii, brut și net, începând cu noul an?

Suceava, județul în care baronul Gheorghe Flutur a scris cuvântul „Bucovina” în 2009 folosind țarcuri cu oi, se află în acest moment la nivelul de 2716 lei salariu mediu net lunar, depășind doar Maramureșul (2713 lei), dintre județele adiacente.

Bucureștiul și Ardealul sunt cele mai dezvoltate zone ale României, lucru ce se vede și în nivelul salariilor, dar unele județe din Moldova (Bacău) sau Oltenia (Olt) au un nivel cu mult peste provincia istorică în care se află.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare