Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Horia Călin Cristescu, noul medic de la Secția de Medicină Internă a Spitalului de Boli Cronice din Cîmpeni (fostul TBC)

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nou doctor de medicină internă la Spitalul de Boli Cronice Cîmpeni

Începând cu 1 septembrie, Spitalul de Boli Cronice Cîmpeni va avea un nou doctor cu activitate permanentă care va asigura și servicii de gardă, a transmis economistul Constantin Bar – managerul interimar al spitalului. Prin urmare, doctorul Horia Călin Cristescu va avea un contract de muncă cu activitate permanentă la această unitate medicală – unde, mai înainte, când funcționa ca sanatoriu TBC, tatăl său a fost director – alegând să muncească iar în orașul unde locuiește, după ce a lucrat în ultimii doi ani la Spitalul Orășenesc Abrud.

Medicul Horia Călin Cristescu a absolvit în 1980 Facultatea de Medicină Generală din Cluj-Napoca, în 1991 a devenit medic specialist medicină internă, iar în anul 2000 a obținut gradul de medic primar medicină internă. După ce a lucrat la începutul carierei ca medic generalist, apoi ca rezident medicină internă în clinicile Medicală I, II, III din Cluj-Napoca, acesta a făcut stagii de pregătire la clinici din Luxemburg și Statele Unite ale Americii.

Cea mai lungă perioadă, între 1991-2016, a lucrat ca medic primar medicină internă la Spitalul Orășenesc Cîmpeni, iar din 2015 a fost medic primar medicină internă la Spitalul Orășenesc Abrud, în 2016 absolvind un curs de transfuzii sanguine. Managerul Constantin Bar a precizat că Spitalul de Boli Cronice Cîmpeni a fost înființat în 2009, pe vechea structură a Sanatoriului TBC care a funcționat din anul 1937.

În prezent, în cele două secții ale spitalului funcționează 3 specialități – neurologie, medicină internă și pneumologie – cu 87 de paturi grupate astfel: 30 de paturi în Secția Boli Cronice; 55 de paturi în Secția Pneumologie – TBC, din care 25 paturi pentru TBC; două paturi pentru spitalizarea de zi.

Spitalul are 8 doctori dintr-un total de 80 de angajați, iar anul trecut a fost inspectat și a primit acreditare din partea Ministerului Sănătății.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea