Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sănătatea și natură

Horea Timiş: „În 2013 vom fi mai severi în controale”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anul 2012 a fost unul foarte bun pentru Direcţia de Sănătate Publică Alba, potrivit directorului instituţiei, Horea Timiş. Munca depusă începând cu anul 2011 de către echipa DSP Alba, începe să dea roade. Anul trecut, chiar dacă numărul controalelor a crescut, avertismentele şi amenzile au scăzut, semn că activitatea de informare şi prevenţie şi-a făcut efectul şi operatorii economici au înţeles necesitatea conformării la normele legale.

Anul 2012 a fost unul propice pentru activitatea de control a DSP Alba. Punctul forte al lui 2012 a fost schimbarea mentalităţii operatorilor economici. În ceea ce priveşte respectarea normelor igienico-sanitare, directorul DSP Alba, Horea Timiş spune că în 2012, inspectorii au fost ceva mai îngăduitori şi au aplicat mai mult avertismente, pentru neregulile descoperite. Pentru acest an însă, inspectorii DSP vor înăspri sancţiunile şi vor aplica mai des amenzi.

Potrivit bilanţului publicat de conducerea DSP Alba, în anul 2012 au fost efectuate 2251 de controale, cu 121 mai multe decât în 2011.

Un alt obiectiv pentru 2013, îl reprezintă realizarea unei hărţi a surselor potabile şi nepotabile din Alba. Autorităţile locale vor trebui să gestioneze şi să inventarieze toate izvoarele de apă de pe raza localităţilor. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, DSP Alba va interveni cu sancţiuni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea