Rămâi conectat

Ştirea zilei

Horaţius Dumbravă (CSM), la Alba Iulia: Societatea trebuie să aibă control asupra tuturor interceptărilor să nu se comită abuzuri

Dragoş Suciu

Publicat

în

Societatea trebuie să aibă control asupra tuturor interceptărilor, indiferent că sunt făcute de DNA, SRI sau Doi și-un sfert, pentru a nu se comite abuzuri, a spus, joi, la Alba Iulia, după realizarea bilanțului Curții de Apel Alba pe 2015, judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Horatius Dumbrava CSM01
Judecătorul Dumbravă a spus, fiind întrebat cum crede că va fi întărit Serviciul Tehnic al DNA, după ce va apărea motivarea CCR cu privire la neconstituţionalitatea interceptărilor făcute de servicii, că ”oricine face interceptarea trebuie să existe un control civil, un control al societății” pentru a nu se comite abuzuri.

”E nevoie ca societatea să aibă controlul tuturor interceptărilor. Sigur, cu asigurarea confidențialității, cu asigurarea secretului de serviciu sau chiar de stat, dar e nevoie să existe un control. La nivelul DNA e un serviciu tehnic în structura centrală care funcționează foarte bine”, a afirmat judecătorul Dumbravă, care a fost și președinte al CSM.

Dumbravă a mai adăugat că nu știe cum va fi realizat acest control, ”dar este nevoie și poate Curtea Constituțională ne va da anumite idei”.

Laura Kovesi, procurorul şef al DNA, a declarat că trebuie întărit Serviciul Tehnic al Direcţiei Anticorupţie prin care vor fi puse în aplicare autorizaţiile de interceptare, după publicarea motivării CCR cu privire la interceptări.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea