Rămâi conectat

Politică Administrație

Horațiu Josan, primarul Aiudului, a ținut un discurs în Parlamentul Ungariei

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 22 februarie 2013, primarul municipiului Aiud, Mihai Horaţiu Josan, a vorbit în Parlamentul Ungariei, în cadrul şedinţei comemorative dedicate Colegiului Naţional „Bethlen Gábor” din Aiud. Primarul Aiudului a fost invitat să participe la acest eveniment de către secretarul de stat dr. Péter Sárdi, datorită faptului că este, conform invitaţiei adresate de către demnitarul maghiar, „susţinător dedicat al programului de reabilitare a clădirii colegiului”.

“Şedinţa comemorativă a Parlamentului de la Budapesta a fost organizată cu ocazia împlinirii a 390 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional „Bethlen Gábor”, care de 350 de ani funcţionează la Aiud, respectiv a 400 de ani de la investirea principelui Bethlen Gábor. Fundaţia care îi poartă numele şi care îşi desfăşoară activitatea la Aiud sub preşedinţia directorului colegiului, Szőcs Ildikó, l-a invitat la rândul său pe primarul Mihai Horaţiu Josan să participe la evenimentul festiv din capitala Ungariei.

În faţa parlamentarilor maghiari, primarul Mihai Horaţiu Josan a vorbit despre cele mai importante repere ale istoriei Aiudului, comunitate care cuprinde mai multe naţionalităţi şi despre importanţa pentru a Aiud a personalităţii principelui Bethlen Gábor, căruia îi poartă numele colegiul, strada pe care se află instituţia de învăţământ, biblioteca documentară şi muzeul de ştiinţele naturii. Totodată, primarului Aiudului a arătat că una dintre priorităţile sale a fost aceea de a contribui la păstrarea şi dezvoltarea valorilor culturale, considerând că aceste acţiuni unesc cetăţenii şi pot determina evoluţia comunităţii.

Cu privire la proiectul de modernizare a clădirii colegiului, primarul municipiului Aiud a explicat că investiţia, în valoare de aproximativ 7 milioane de euro, bani obţinuţi din fonduri europene, este una extrem de importantă. În acest context, primarul Mihai Horaţiu Josan a prezentat viziunea sa asupra dezvoltării întregului ansamblu al zonei centrale protejate a Aiudului care cuprinde şi restaurarea Cetăţii Medievale, proiect aflat în derulare, cu fonduri guvernamentale obţinute de la Ministerul Culturii, dar şi amenajarea Zonei Centrale, care vizează reamenajarea întregii zone perimetrale a Cetăţii”, se arată într-un comunicat remis presei de Ada Rus.

„Aceste investiţii nu sunt uşor de realizat, dar au rolul de a pune în valoare potenţialul cultural şi turistic al Aiudului. Lor li se adaugă şi proiectul esenţial al constituirii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Alba de Jos”, al cărei scop este acela de a dezvolta proiecte la nivel microregional, ce vor conduce la dezvoltarea comunităţilor asociate şi întregii zone delimitate de acestea. Cred că numai împreună cu locuitorii din Aiud pot reuşi să ating toate aceste obiective, pentru că proiectele pe care le propun sunt dedicate tuturor aiudenilor, indiferent de naţionalitate. Românii şi maghiarii din Aiud au avut mereu o relaţie frumoasă, armonioasă, în cadrul căreia au învăţat mereu unii de la alţii si sunt încrezător că ea se va perpetua. În fond, noi suntem, cred eu, un exemplu de comunitate unită, cu locuitori care trăiesc în bună înţelegere”, a declarat primarul municipiului Aiud.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea