Rămâi conectat

Politică Administrație

Horațiu Clepan: ”Cantarul pentru autovehicule de mare tonaj din Alba Iulia nu este omologat. Cei care contesta în instanță s-ar putea să câștige”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierul local PSD Horațiu Clepan a avertizat, în cadrul unei conferințe de presă, că la punctul de cântărire a autovehiculelor de mare tonaj, instalat de Primăria Alba Iulia lângă Stadion ”se întâmplă lucruri nu tocmai legale”. Social-democratul susține că platforma-cântar nu este omologată iar cei care vor face contestație în instanță vor câștiga.

”Am ceva experiență în domeniu și am constatat că acolo se întâmplă niște lucruri nu tocmai legale. Adică acea platformă a fost făcută pentru protejarea drumului de la Micești, care este fpcut pe fonduri europene, este o idee bună să protejăm acest drum astfel ca Primăria Alba Iulia să nu fie nevoită să plătească daune peste doi-trei ani când Uniunea Europeană va veni și va verifica situația de acolo. Doar că acea platformă nu este omologată. Una este să întrunească condițiile de omologare și alta este să fie o platformă omologată. Practic, pentru toate cântăririle care se fac acolo, dacă firmele respective o să dea în judecată primăria, o să câștige. Operatorii: nu poți să iei un polițist local, fără niciun fel de experiență în acel domeniu și să-i pui laptop-ul în față, cu un program și o instalație de cântărire și să-l faci de a doua zi agent constatator. Au aparut foarte mari greșeli în procesul de cântărire”, a explicat Clepan.

El a mai spus că o altă problemă sunt timpii foarte mari de cântărire pe care transportatorii trebuie să-i suporte – aproximativ 40 de minute, rezultând blocaje în activitatea acestora pe timp de mai multe ore.

Consilierul local albaiulian a concluzionat că este, totuși, o măsură bună, însă trebuie gestionată în alt mod, de oameni cu experiență în domeniu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea