Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Hava a prins momentul! Ministrul Apărării: Sunt de acord ca acea cazarmă dezafectată din Cetate să o transferăm consiliului local

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mircea Dusa si Mircea Hava19Clădirile Unității Militare din zona Porții a III-a a Cetății care sunt dezafectate ar putea fi transferate consiliului local. Mircea Hava a obținut acceptul verbal din partea ministrului Apărării, prezent la deschiderea noului an școlar a Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Mircea Dușa a pus totuși o condiție: reabilitarea cazarmei pe exterior să fie realizată din bugetul primăriei.

”Eu sunt un om care provin din administrația locală. Am fost foarte mult tip primar, am avut trei mandate. Și am mai avut această discuție cu domnul primar. Sunt de acord ca acea cazarmă din Cetate care este dezafectată să o transferăm consiliului local, sigur cu condiția ca și clădirea unde funcționează cazarma de Geniu să fie reabilitată de primărie pe exterior, pentru ca din punct de vedere arhitectural Cetatea să se prezinte într-o concepție unitară și să răspundă exigențelor”, a spus Mircea Dusa.

La discuție a participat și deputatul Ioan Dîrzu.

”Este o măsură bună din partea Guvernului Ponta ca spațiile respective să intre în administrarea consiliului local. Am insistat pentru cedarea spațiilor. Susținem tot ce este în folosul albaiulienilor”, a spus Dîrzu.

Deputatul PSD ne-a asigurat că va continua demersurile pentru ca acele spații să treacă în administrarea primăriei.

Mircea Dușa a precizat că armata trebuie să funcționeze în municipiu și nu în afara lui.

Clădirile Unității Militare din Cetate au mai fost cerute de administrația municipală în repetate rânduri, însă fără succes.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea